Kinderpostzegels 2021: goedkoop of duur? Een overzicht

Delen:

Vanaf woensdag 29 september gaat de kinderpostzegels 2021 actie van start, waarbij deze zal eindigen op woensdag 6 oktober. Ook bij mij thuis werd er vorig jaar aangebeld: “Ding Dong”. Een klein meisje van rond de acht jaar stond voor de deur met de vraag: “Meneer wilt u kinderpostzegels kopen?”. Hierop kon ik natuurlijk geen “nee” zeggen waarbij ik vervolgens in overleg met het kind online een postzegelvelletje had gekocht. Normaal gesproken ben ik tegen deur tot deur verkoop maar voor de kinderpostzegelactie maak ik altijd een uitzondering. In deze blog een uiteenzetting of kinderpostzegels duurder of goedkoper zijn dan standaard postzegels.

Laatste update: 25-07-2021

Lees ook: POSTZEGEL KOPEN IN 2020? = 5.5% TOT 17.1% BESPAREN ✉️

Zijn kinderpostzegels goedkoop of duur?

Misschien een gekke vraag maar ik was hier zelf benieuwd naar. In principe zou het natuurlijk niet moeten uitmaken of kinderpostzegels duurder zijn want het is ten slotte voor een goed doel. Toch ben ik op onderzoek uitgegaan om er achter te komen hoeveel we nu eigenlijk extra betalen voor een kinderpostzegel in vergelijking met een standaard postzegel.

Wat kost een standaard postzegel?

De tarieven van postzegels voor 2021 volgens PostNL zijn als volgt:

 • Een standaard postzegel om een brief te versturen in Nederland kost € 0,96 (5 euro cent verhoging t.o.v. 2020);
 • Een postzegelcode kost ook € 0,96. Dit is een code van 9 letters en cijfers die je er zelf op kunt schrijven en net zo werkt als een standaard postzegel;
 • In november van elk jaar zijn er vaak decemberzegels te koop die normaal gesproken goedkoper zijn dan de standaard postzegel. Hierdoor kost een decemberzegel € 0,86 (prijs geldig op moment van update blog 25-7-2021).

Wat kost een kinderpostzegel in 2021?

Kinderpostzegels 2021 duur of goedkoop?
Kinderpostzegels 2021 duur of goedkoop?

Een kinderpostzegel is substantieel duurder dan een standaard postzegel. In euro’s is het verschil tussen de € 0,52 en € 0,62 terwijl dit verschil in procenten tussen de 54,17% en 72,09% betreft. Zoals eerder gezegd in deze blog: kinderpostzegels 2021 betreft een goed doel en het zou daarom niet uit moeten maken maar hierbij een overzicht van de kosten:

 • 10 ‘kinderpostzegels Olivier B. Bommel en Tom Poes 2021’ kosten € 14,80. Hiermee kost iedere 2021 kinderpostzegel € 1,48 (12 eurocent duurder dan de Kinderpostzegels Nijntje uit 2020; in procenten een prijsverhoging van 8.82%);
 • Vergeleken met een standaard postzegel van € 0,96 is de kinderpostzegel € 0,52 duurder. In procenten betekent dit dat de standaard postzegel 35,13% goedkoper is dan de kinderpostzegel.
 • Vergeleken met een postzegelcode van € 0,96 geldt hetzelfde: deze is net als de standaard postzegel, € 0,52 goedkoper dan de kinderpostzegel. In procenten betekent dit dat de kinderpostzegel 54,17% duurder is dan de de postzegelcode en standaard postzegel;
 • Ten slotte, vergeleken met de decemberzegels van € 0,86 zijn de kinderpostzegels € 0,50 cent duurder. In procenten betekent dit dat de kinderpostzegel 72.09% duurder is dan een decemberzegel.

Kinderpostzegels 2021 online kopen

Sinds 2020 is het mogelijk om kinderpostzegels online te kopen naast de optie om het aan de deur te kopen. Het werkt heel eenvoudig. Als er bij je wordt aangebeld, scan je met je mobiele telefoon de QR-code waarna je naar de online webshop van Kinderpostzegels wordt geleidt. Hierna krijg je van de kinderen een sticker die je onder je deurbel kunt plakken zodat kinderen stoppen met aanbellen. Dit is handig want je zal immers dan (als het goed is) iets gekocht hebben in de online webshop. Het is overigens ook mogelijk om naar de online webshop te gaan en iets te bestellen zonder dat je een QR-code hebt ingescand. Dit kan zeker handig zijn als je bijvoorbeeld op het platteland woont en er belt geen kind aan.

Conclusie kinderpostzegels 2021 duurder of goedkoper?

Kinderpostzegels zijn ook in 2021 weer duur. Je betaalt een toeslag tussen de € 0,52 en € 0,62 ten opzichte van een standaard postzegel of december zegel. In procenten betaal je voor een kinderpostzegel 54,17% tot zelfs 72,09% meer. En toch heb ik vorig jaar een velletje kinderpostzegels gekocht omdat het voor een goed doel is. Wil jij nu ook een kinderpostzegel velletje kopen en er is nog niet bij je aangebeld? Dit kan ook online en zonder verzendkosten. Wil je meer weten over kinderpostzegels dan raad ik je aan de officiële website te bezoeken zodat je hierover meer kunt lezen.

Ga jij ondanks de hogere kosten kinderpostzegels kopen of juist niet? Laat weten waarom wel of niet in een reactie onderaan deze blog. Ik ben benieuwd!

Lees ook: GELD VERDIENEN MET PAKKETJES AANNEMEN IN CORONA TIJD📦

Delen:

6 Antwoorden aan “Kinderpostzegels 2021: goedkoop of duur? Een overzicht”

 1. Wij kopen gewone postzegels altijd online, maar kopen wel altijd bij de kinderpostzegels kindjes een pleisterblikje of iets anders. maar geen postzegels.

 2. Geachte Organisatie
  Al jaren koop ik kinderzegels bij hetzelfde jongetje uit onze straat. Ze worden steeds duurder maar dat is met alles. Echter dit jaar wel erg duur, want ontving slechts 5 zegels en 5 Nijntje kaarten. Jammer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.