Jedlix app geld besparen auto opladen elektrisch

Geld besparen auto opladen elektrisch 🚗 | Tip: Jedlix app

Delen:

Geld besparen en verdienen tijdens opladen van de elektrische auto

Sinds begin juli 2020 ben ik de trotse eigenaar van een elektrische auto. Ik ben niet de enige in Nederland. Op de Nederlandse wegen rijden inmiddels ongeveer 120.000 volledig elektrische personenauto’s. Van elke van deze auto’s moet regelmatig de batterij worden opgeladen. Dit kun je thuis doen of op één van de vele publieke laadpunten. Voor deze blog ben ik op onderzoek uitgegaan hoe ik geld zou kunnen besparen en verdienen bij het thuis opladen van mijn elektrische auto. Hiervoor kan je de Jedlix slim laden app gebruiken maar een alternatief is ook de slim laden app ‘Laadje’. De focus van deze blog is op de app Jedlix. In een volgende blog zal ik ook de app ‘Laadje’ behandelen.

Lees ook: 2020 hét jaar om zonnepanelen te kopen | mijn ervaring

Wat is de Jedlix slim laden app?

Jedlix in een notendop
Jedlix in een notendop

Via de Jedlix app kun je je elektrische auto slimmer opladen. Slimmer is volgens Jedlix het goedkoper en “groener” opladen. Het elektriciteitsnet wordt met behulp van de Jedlix app gebalanceerd. Dit betekent dat je auto bijvoorbeeld op minder drukke tijden oplaadt of wanneer de stroom goedkoop is. Hiervan profiteren energieleveranciers en netbeheerders. Deze winst geven ze weer aan jou door.

Jedlix – slim laden app

Wat heb je nodig om via Jedlix slim op te laden en hiermee geld te besparen en verdienen?

 • Een eigen laadpaal/oprit;
 • Een iPhone of een toestel met Android;
 • Een elektrische auto van één van de volgende drie merken: Tesla, Jaguar of een Renault;
 • Minder dan vijf minuten van je tijd om alles in te stellen;
 • Om geld te besparen: een energiecontract met een dubbel tarief (piek-dal, dag-nacht, hoog-laag) waarbij jouw energieleverancier niet uitmaakt;
 • Om geld te verdienen: een energiecontract bij één van de partijen die samenwerken met Jedlix, waaronder:
  • Eneco, Nederland;
  • Oxxio, Nederland;
  • Om|Nieuwe Energie, Nederland.

Hoe werkt de Jedlix slim laden app?

Als je jouw elektrische auto aan de lader doet dan kan je via Jedlix instellen vanaf wanneer deze moet gaan opladen of wanneer die opgeladen moet zijn. Vervolgens zorgt Jedlix ervoor dat jouw elektrische auto op de beste momenten groen én goedkoop oplaadt. De elektrische auto begint bijvoorbeeld pas op te laden als de daluren van toepassing zijn of als er veel zon/wind van toepassing is.

Hoe werkt geld besparen met de Jedlix slim opladen app?

Geld besparen is mogelijk door de Jedlix app functie ‘laden tijdens daltarief’. Dit betekent dat je elektrische auto opgeladen wordt wanneer de stroom goedkoper is (in de daluren). Hiervoor dien je eenmalig de daluren in te stellen en het tarief dat dan geldt. Daarnaast vul je ook het hoog tarief in dat geldt tijdens alle overige uren. Hierdoor krijg je inzicht in hoeveel geld je bespaart ten opzichte van dat je geladen zou hebben buiten de daluren.

Hoe werkt geld verdienen met de Jedlix app?

Om van de geld besparen functie ‘laden tijdens daltarief’ gebruik te maken, maakt het niet uit welke energieleverancier je hebt. Deze functie werkt altijd en is volledig gratis. Je maakt hiermee van je oplaadstekker van je elektrische auto een slimme stekker!

Jedlix heeft een samenwerking met netbeheerder Tennet waarbij je geld verdiend voor elke slim geladen kilowattuur. Indien je een energiecontract hebt bij één van de partners van Jedlix dan krijg je daarbovenop nog meer uitbetaalt per slim geladen kilowattuur. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je gedurende een dag oplaadt tijdens de daluren én als het hard waait.

Lees ook: De beste energieleverancier in 2020 bij kopen zonnepanelen

Eenvoudig vijf-stappen plan om geld te besparen en verdienen tijdens opladen elektrische auto:

Zie onderstaande afbeelding (klikbaar) of klik hier om de Jedlix app te downloaden om geld te besparen en verdienen.

Vijf-stappenplan om geld te besparen en verdienen tijdens het opladen van jouw elektrische auto met behulp van de Jedlix app
Vijf-stappenplan om geld te besparen en verdienen tijdens het opladen van jouw elektrische auto met behulp van de Jedlix app

Wat kost Jedlix?

Jedlix biedt een gratis service waarbij ze jouw elektrische auto automatisch opladen op de beste momenten. Het kost niets en helpt je daarentegen om geld te besparen en verdienen.

Hoe verdiend Jedlix zijn geld?

Jedlix zorgt er met behulp van de gebruikers van de Jedlix app voor dat het elektriciteitsnet wordt gebalanceerd. Hiervoor krijgt Jedlix een vergoeding van de energieleveranciers en van netbeheerders. Een gedeelte van deze vergoeding krijg jij in de vorm van een financiële bonus voor het slim opladen. Vanaf vijf euro kan je deze laten uitbetalen.

Conclusie

Via de Jedlix app kan je gemakkelijk geld besparen en verdienen door slim op te laden. Eenmalig alles instellen en je hoeft er niet meer aan te denken. Ik vind het slim bedacht. In de toekomst wordt op deze manier laden denk ik steeds belangrijker vanwege de grote druk op het elektriciteitsnet vanwege de toename in elektrische auto’s. Dankzij de Jedlix app kan je nu al je steentje bijdragen aan het balanceren van het elektriciteitsnet.

Lijkt het jullie wat om op deze manier jouw elektrische auto op te laden? Laat het weten in een reactie onderaan deze blog. Ik ben benieuwd!

Lees ook: Twaalf slimme tips om geld te besparen op online aankopen

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.