Digitale spaarzegels sparen 6.12% rente / cashback

Rente digitaal AH koopzegels sparen | hoge rente tips

Delen:

Hoge rente tips voor digitaal AH koopzegels sparen

Na het lezen van deze blog weet jij hoe je zo snel mogelijk en zoveel mogelijk rente digitaal kunt sparen met AH koopzegels! Het “geheim” zit in de Scoupy app door ‘cashback’ en het tegelijkertijd digitaal sparen van zowel Air Miles als AH koopzegels voor rente. Daarbovenop weet je hierna ook hoe je een maximale rente kunt sparen bij de Aldi en de Lidl. Zonder daarvoor eerst digitaal koopzegels te moeten sparen zoals bij de AH. Ten slotte deel ik met jullie mijn ervaring met het digitaal sparen van AH koopzegels voor rente in de AH app.

11% rente verdienen bij de Aldi en Lidl zonder digitaal koopzegels te hoeven sparen? Klik hier om er direct over te lezen in deze blog.

Lees ook: Lidl Plus App review & tips

Digitaal AH koopzegels sparen | Tot 8.63% rente

Digitaal AH koopzegels sparen voor 6.12% rente. Een betere manier van rente sparen is lastig te vinden! Als je het slim aanpakt is het mogelijk om tot 8.63% digitaal te sparen met AH koopzegels. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de persoonlijke AH bonuskaart, de AH app, de Scoupy app, en een Air Miles pas. De Air Miles zijn al lange tijd digitaal te sparen. Daarbovenop is het mogelijk om AH koopzegels digitaal te sparen voor rente in de AH app. Hiervoor moet je wel eenmalig je persoonlijke AH bonuskaart koppelen in de AH app en eenmalig instellen dat je digitaal AH koopzegels wilt sparen voor rente. Ten slotte kun je met behulp van de Scoupy app nog sneller digitaal AH koopzegels sparen voor rente. Het aankoopbedrag van Scoupy actie producten (waarover je koopzegels spaart) krijg je vaak terug in de vorm van een 100% cashback!

Digitaal AH koopzegels sparen in de AH app voor rente! Drie euro cashback per volle spaarkaart van 490 zegels t.w.v. 49 euro.
Digitaal AH koopzegels sparen in de AH app voor rente! Hiermee krijg je drie euro cashback per volle spaarkaart t.w.v. 49 euro.

Hoge rente van 6.12% via koopzegels digitaal sparen bij “spaarbank” AH

Het volledig automatisch digitaal sparen in de AH app van AH koopzegels voor rente is een slimme investering met een hoog rendement! Eenmalig instellen in de AH app dat je automatisch AH koopzegels wilt sparen voor 0.10 euro per stuk en je bent klaar om digitaal rente te verdienen! Vervolgens resulteert iedere één euro aan boodschappen in de winkel van Albert Heijn of online in één digitale koopzegel.

Stel je eens voor dat je 490 euro per maand aan boodschappen uitgeeft bij de Albert Heijn. Het is niet ongewoon voor een gemiddeld gezin met kinderen om zoveel uit te geven. Hiermee zul je iedere maand drie euro aan ‘cashback’ of rente verdienen door digitaal AH koopzegels te sparen. Dit lijkt in eerste instantie misschien totaal niet de moeite waard maar de schijn bedriegt. De cashback vertaalt zich in 6.12% rente! Hoe die berekening precies werkt lees je hieronder.

Hoe werkt rente d.m.v. ‘cashback’ via digitaal AH koopzegels sparen?

Aangezien AH koopzegels automatisch digitaal gekocht worden in de AH app voor 0.10 euro per zegel is er sprake van een soort van ‘cashback’ constructie om rente te verdienen. Je moet eerst geld uitgeven aan boodschappen en daarbovenop extra AH koopzegels digitaal kopen (de naam zegt het al) om ‘cashback’ of rente te kunnen verdienen. Voor elke één euro aan boodschappen kan je één digitale AH koopzegel van 0.10 euro kopen. Zo gauw je in totaal 490 AH koopzegels hebt gespaard ter waarde van 49 euro krijg je 52 euro retour van Albert Heijn. Met andere woorden: je krijgt drie euro ‘cashback’ (52 – 49) of rente door eerst 490 euro aan boodschappen uit te geven én daarbovenop in totaal 49 euro aan AH koopzegels digitaal te sparen. Als je drie euro deelt door 49 euro krijg je de royale 6.12% rente.

Wat is het verschil tussen rente op de spaarrekening en rente digitaal sparen via AH koopzegels?

AH als automatische digitale “spaarbank” met de beste spaarrente in de markt? Dit had natuurlijk niemand zien aankomen. Met 30 duizend euro op de spaarrekening van een doorsnee bank met 0.01% variabele rente verdien je drie euro na één jaar. Via de digitale koopzegels spaar je drie euro cashback bij elkaar met slechts één volle digitale spaarkaart! Afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je uitgeeft aan boodschappen kan je meerdere keren per jaar rente verdienen over een volle spaarkaart. Bij een traditionele spaarrekening krijg je je volledige rente slechts één keer per jaar. Dit is een belangrijk verschil! Sinds 28 mei is het mogelijk om 612 keer zoveel rente te sparen bij de AH dan je eigen bank met 0.01% rente! De rente van 6.12% is vergelijkbaar met wat je op de lange termijn in één jaar aan rendement verdient op de beurs. Ondertussen verdien jij dit per volle spaarkaart.

Combineer het digitaal sparen van AH koopzegels met Air Miles voor 8.63% rente

8.63% rente per volle spaarkaart als je zowel Air Miles als digitale koopzegels van AH spaart!

Als je je rente wilt verhogen kun je naast het digitaal sparen van koopzegels ook Air Miles sparen bij de Albert Heijn. Het sparen van Air Miles is niks nieuws maar het biedt wel mogelijkheden om optimaal te profiteren van het boodschappen doen bij de AH. 1000 Air Miles zijn vijf euro kassa korting waard. Je kan de Air Miles ook gedeeltelijk inleveren. Dit is mogelijk in veelvouden van 200 Air Miles ter waarde van 1 euro kassakorting. De inwissel actie voor geld loopt continu in 2020. Zelf spaar ik al een tijdje Air Miles. Indien ik mijn persoonlijke bonus kaart laat inscannen bij de kassa spaar ik automatisch Air Miles. Het sparen bij de AH van digitale koopzegels werkt sinds 28 mei 2020 precies hetzelfde! Op deze manier spaar je zowel koopzegels als Air Miles zonder er überhaupt aan te denken. Ideaal toch?

Hoe werkt het tegelijkertijd sparen van Air Miles en AH koopzegels?

Stel je koopt voor 490 euro aan boodschappen in één maand. Hiermee spaar je:

 • Air Miles: 245 Air Miles ter waarde van 1.23 euro aan kassakorting of 2.51% rente;
 • Digitale koopzegels: 490 AH koopzegels ter waarde van 3 euro cashback of 6.12% rente;

Als je deze combinatie van sparen bij elkaar optelt verdien je door de combinatie van Air Miles en digitale koopzegels sparen in totaal: 8.63% rente per volle spaarkaart! Een hele goede deal om boodschappen te doen bij de AH als je het mij vraagt.

De berekening van de Air Miles rente is gebaseerd op een volle digitale AH koopzegels spaarkaart (1.23 / 49 ) = 2.51% rente. De reden waarom ik deze zo bereken is dat de koopzegels rente ook op die manier berekend wordt: 3 / 49 = 6.12% rente. Hierdoor kan je de extra Air Miles kassa korting zien als een bonus rente van 2.51% bovenop de 6.12% rente. Als je dit bij elkaar optelt kom je uit op: 8.63% rente!

Scoupy app om nog sneller digitaal Air Miles en AH koopzegels te sparen voor rente

Via de combinatie van Air Miles en AH koopzegels digitaal sparen kan je een hoge rente verdienen van 8.63% per vol digitaal spaarboekje. Hoe snel je deze rente verdient hangt er van af hoe snel je deze vol krijgt. Een handig hulpmiddel om deze sneller vol te krijgen is de Scoupy app. Als je de Scoupy app gebruikt kun je de 8.63% rente daarom sneller verdienen. Door de Scoupy app kun je namelijk extra AH koopzegels kopen en extra Air Miles sparen zonder dat je extra geld hoeft uit te geven aan boodschappen. Via de Scoupy app krijg je namelijk 100% cashback op actie producten. Doordat je de actie producten eerst zelf moet kopen en het geld daarna binnen twee dagen terugkrijgt via Scoupy is het super slim om hierover digitaal AH koopzegels en Air Miles te sparen voor rente.

Hieronder heb ik een voorbeeld gezet van een 100% cashback via de Scoupy app die ik de volgende dag kreeg na inzending van de AH bon. Het is gelukkig niet zo dat het niet zou werken als je digitaal AH koopzegels en Air Miles spaart voor rente.

Wat is de beste manier om digitale koopzegels te sparen bij de Albert Heijn?

De beste manier om digitaal AH koopzegels te sparen om zoveel mogelijk rente te verdienen is eigenlijk heel simpel. Koop zoveel mogelijk bonus aanbiedingen bij de Albert Heijn en koop de rest bij een discount supermarkt zoals de Lidl en de Aldi. Indien je per sé alles wilt kopen bij de Albert Heijn koop dan ook geregeld huismerk producten als de A-merken niet in de bonus aanbieding zijn. Als dit je focus is zul je voorkomen dat je veel dure boodschappen gaat doen bij de Albert Heijn enkel en alleen omdat je digitale AH koopzegels spaart.

Het doel van het sparen van digitale koopzegels zou moeten zijn: het gemakkelijk automatisch rente verdienen op boodschappen die je altijd al deed en hiervoor extra beloond worden door AH koopzegels te kopen. De reden waarom ik dit aanhaal is dat je slechts 3 euro krijgt op een volle spaarkaart. Als je niet oppast en teveel koopt krijg je eigenlijk een soort van negatieve rente omdat je meer boodschappen koopt vanwege de AH koopzegels gekte. Probeer jezelf bewust er van te weerhouden om impulsief boodschappen te doen als je optimaal wilt profiteren van het digitaal sparen van AH koopzegels. Alleen op die manier zul je zoveel mogelijk rendement in de vorm van rente halen uit je volle spaarkaarten.

Is de rente van digitaal AH koopzegels sparen een goede deal ten opzichte van andere supermarkten?

Als je kijkt naar de concurrentie is Albert Heijn de enige supermarkt waar je sinds 28 mei digitaal en automatisch koopzegels kunt sparen. Ik denk dat gemak het belangrijkste is om in overweging te nemen bij de keuze bij welke supermarkt je (digitaal) koopzegels wilt gaan sparen. Bij andere supermarkten zoals de Plus, Jumbo en Coop kan je helaas nog niet digitaal koopzegels sparen. Bij Hoogvliet is het wel mogelijk om digitaal te sparen waarbij je ook 6% rente kunt sparen op de digitale koopzegels.

De Albert Heijn biedt sinds 28 mei de beste deal van alle supermarkten. De rente bij de Jumbo en Coop is 4% bij het sparen van traditionele koopzegels. Deze zegels moet je ouderwets plakken in een spaarboekje. Een rendement van 4% is zeker niet slecht. Het kan niet concurreren ten opzichte van de hogere rente en het gemak van zegels sparen bij de AH. Hoogvliet heeft net als Albert Heijn een rente van 6% maar deze supermarkt heeft lang niet zoveel vestigingen als de Albert Heijn en is niet zo bekend. Bij de Plus supermarkt is het mogelijk om 50% rente (!) te sparen met traditionele koopzegels. Als je dichtbij deze supermarkt woont is het zeker de moeite waard om hier koopzegels te gaan sparen. Aangezien je hier geen digitale spaarzegels (en Air Miles voor extra bonus rente) kunt sparen vind ik persoonlijk de deal bij Albert Heijn de beste!

Review digitaal AH koopzegels sparen voor rente sinds 28 mei

Sinds 28 mei 2020 ben ik gestart met digitaal AH koopzegels sparen voor rente. Het digitaal sparen van AH koopzegels voor rente is hip en modern. 6.12% tot meer dan 8.63% rente zonder dat je het door hebt? Ik zeg gelijk doen. Het is één van de gemakkelijkste manieren van sparen en misschien ook wel de beste! De digitale koopzegels kun je niet verliezen in de AH app zoals de oude spaarboekjes waardoor het een relatief veilige investering is. Vooral mensen op leeftijd hebben nostalgische gevoelens naar het plakken van koopzegels in een ouderwets spaarboekje. Voor mij was juist dat de reden om überhaupt nooit te beginnen met AH koopzegels sparen. Eerlijk gezegd wist ik voordat AH koopzegels digitaal voor rente gespaard konden worden niet eens dat er een hoge rente mee verdiend kon worden. Ik ben vast niet de enige hoop ik?

Mijn ervaring met digitaal AH koopzegels en Air Miles sparen voor rente

Digitaal AH koopzegels sparen voor rente werkt heel eenvoudig. Ik heb het eenmalig ingesteld in de AH app en hierna spaar je automatisch rente zonder dat je het door hebt. Het bevalt mij erg goed om op deze manier een hoog rendement te verdienen tijdens het boodschappen doen.

Zelf ben ik op 28 mei gestart met AH koopzegels digitaal te sparen voor rente. Hiervoor heb ik een QR code ingescand die in een AH folder stond waardoor ik drie dagen eerder kon beginnen met het sparen van koopzegels! Albert Heijn had een blunder gemaakt door de QR code alvast in de folder te zetten en deze voor 1 juni al in de supermarkt neer te leggen.

De AH app werkt gemakkelijk in combinatie met het digitaal sparen van AH koopzegels voor rente. Je kunt eenvoudig het totaalbedrag vinden dat je hebt gespaard aan digitale AH koopzegels. Dit is je geïnvesteerde geld in AH koopzegels en hierover kun je pas weer over beschikken als je een vol digitaal boekje hebt gespaard. Je kunt zien hoeveel digitale AH koopzegels je nog moet sparen voordat je een vol digitaal boekje hebt. Daarnaast kun je gemakkelijk het rendement of rente inzien dat je bij elkaar hebt gespaard. Het is belangrijk te begrijpen dat je niet tussentijd je geïnvesteerde geld in koopzegels kunt opnemen.

Het digitaal AH koopzegels sparen overzicht in de AH app.
Digitaal AH koopzegels sparen overzicht in de AH app. Alles werkt eenvoudig en zoals het hoort sinds 28 mei.

De meest gestelde vragen over het digitaal sparen van AH koopzegels voor rente lees je hier en de algemene voorwaarden kun je hier vinden.

Digitale AH koopzegels staan als eKOOPZEGELS op het scherm van de kassa bij Albert Heijn.
Digitale AH koopzegels staan als eKOOPZEGELS op het scherm van de kassa bij Albert Heijn.
Digitale koopzegels sparen voor rente bij de AH is sinds 28 mei mogelijk over het bedrag na aftrek bonus bedrag.
Digitale koopzegels sparen voor rente bij de AH is sinds 28 mei mogelijk over het bedrag na aftrek bonus bedrag.

Hoe kan ik direct starten met het digitaal sparen van AH koopzegels voor rente?

Het werkt heel eenvoudig, zie onderstaande afbeeldingen hoe je direct kunt starten met het digitaal sparen van AH koopzegels om rente te sparen.

Stappenplan aanmelden digitaal AH koopzegels sparen voor rente in de AH app

Stap 1: QR code inscannen om te starten met het digitaal sparen van AH koopzegels om rente te verdienen.
Stap 1: deze QR code inscannen met je mobiel of jezelf rechtstreeks in de AH app aanmelden.
Stap 2: dit is wat je als eerste ziet als je je aanmeldt in de AH app om digitaal AH koopzegels te sparen om rente te verdienen. Klik op 'Volgende'!
Stap 2: dit is wat je als eerste ziet als je je aanmeldt in de AH app om digitaal AH koopzegels te sparen om rente te verdienen. Klik op ‘Volgende’!
Stap 3: hierna krijg je nog wat meer informatie zoals je kunt zien. Klik op 'Volgende'.
Stap 3: hierna krijg je nog wat meer informatie zoals je kunt zien. Klik op ‘Volgende’.
Stap 4: hierna krijg je nog wat meer informatie zoals je kunt zien. Klik op 'Volgende'.
Stap 4: hierna krijg je nog wat meer informatie zoals je kunt zien. Klik op ‘Volgende’.
Stap 5: hierna krijg je nog wat meer informatie zoals je kunt zien. Klik nu op 'Ja, ik wil Koopzegels!'. Vanaf dit moment koop en spaar je koopzegels!
Stap 5: hierna krijg je nog wat meer informatie zoals je kunt zien. Klik nu op ‘Ja, ik wil Koopzegels!’. Vanaf dit moment koop en spaar je koopzegels!
Stap 6: Alles is nu goed ingesteld en je zal vanaf nu automatisch digitale AH koopzegels sparen waarmee je rente kunt verdienen bij de AH.
Stap 6: Alles is nu goed ingesteld en je zal vanaf nu automatisch digitale AH koopzegels sparen waarmee je rente kunt verdienen bij de AH.

Cashback tot 11% bij de Lidl en Aldi

Doe je normaal gesproken weinig tot geen boodschappen bij de Albert Heijn? Of heb je geen zin hebt om eerst 490 AH koopzegels digitaal te moeten sparen voordat je slechts 3 euro AH rente in de vorm van cashback retour ontvangt? Bij de Aldi en Lidl kun je zonder digitaal koopzegels te hoeven sparen voor rente alsnog rente verdienen zoals bij de AH maar dan in de vorm van een royale ‘cashback’.

Tijdelijk 10% cashback en 45 euro cadeau via de MCO Visa Card

De MCO Visa Card is sinds 19 mei beschikbaar in Europa en daarmee ook in Nederland. Voor de Aldi en Lidl heeft de MCO Visa Card een tijdelijke introductieaanbieding. Hiermee krijg je tot en met september 2020 een rente van 10% en daarbovenop nog eens 42 euro als welkomstgeschenk om boodschappen mee te doen! Het is overigens ook mogelijk om dit bedrag direct over te maken naar je eigen bankrekening na aanmelding.

Cashback van 10 % verdienen bij de supermarkten Lidl en Aldi. Dit als alternatief voor het digitaal AH koopzegels sparen om rente te verdienen bij de Albert Heijn.
10% cashback notificatie op je mobiel na betaling met de MCO Visa card in de Lidl

Stel je geeft 100 euro aan boodschappen uit bij de Lidl en Aldi. Je krijgt in dat geval via de MCO Visa Card tijdelijk 10 euro cashback (10%) retour. Dat is 10% rente direct retour zonder eerst digitaal koopzegels te moeten sparen zoals bij de AH. Dit werkt op dezelfde manier voor elke betaling die je bij de Lidl en Aldi doet. Vanaf oktober 2020 (na deze tijdelijke actie) geldt er een cashback van 2% bij de Aldi en de Lidl. De standaard 2% cashback werkt overigens altijd en overal (niet alleen bij de Aldi en Lidl) op alle uitgaven met de MCO Visa card.

Combinatie Curve en MCO Visa card voor 11% cashback

De MCO Visa Card kun je koppelen aan Curve om daarbovenop nog eens 1% cashback dankzij Curve te verdienen. Door zowel Curve als de MCO Visa card te gebruiken kun je tijdelijk t/m september 2020 11% cashback verdienen bij het boodschappen doen bij de Lidl en de Aldi! De cashback werkt op alle uitgaven die je doet in de Lidl en de Aldi inclusief aanbiedingen. Het is niet vaak zo dat je 11% cashback krijgt na betaling aan de kassa bij een supermarkt. Enkel en alleen omdat je via de MCO Visa Card in combinatie met Curve betaald! Ideaal toch? Vanaf oktober 2020 is de maximale cashback dat je kunt verdienen met deze combinatie 3% waarvan 2% met de MCO Visa Card en 1% via Curve. Alsnog zeer de moeite waard als je het mij vraagt.

Cashback van 1 % verdienen bij de supermarkten Lidl en Aldi. Dit als alternatief voor het digitaal AH koopzegels sparen om rente te verdienen bij de Albert Heijn.
Cashback van 1% extra verdienen bij de supermarkten Lidl en Aldi

Niet alleen bij de supermarkt Lidl kan je via Curve 1% extra cashback verdienen. Je kunt dit ook verdienen bij o.a. McDonald’s, Burger King, Ikea, Starbucks en nog veel meer retailers in Nederland en wereldwijd. Voor de MCO Visa Card geldt hetzelfde. Naast de supermarkten Aldi en Lidl kun je met de MCO Visa Card ook 10% cashback krijgen bij Deliveroo, Dominos en McDonald’s in Nederland. De 2% cashback via de MCO Visa card geldt op alle aankopen met de Visa pas en bij elke winkel die de Visa betaalmethode accepteert.

Zelf maak ik enthousiast gebruik van de Curve en MCO Visa Card combinatie om geld te besparen bij o.a. de Lidl supermarkt. Hierdoor spaar ik niet alleen digitaal rente bij de Albert Heijn via de AH koopzegels maar ook rente met de MCO Visa card in combinatie met Curve bij o.a. de Lidl.

Hoe maximaliseer jij jouw rente met digitaal AH koopzegels sparen?

Ik ben benieuwd of jullie nog tips hebben hoe je zoveel mogelijk rente kunt verdienen bij de AH met het digitaal sparen van AH koopzegels. Of misschien hebben jullie wel tips voor andere supermarkten? Laat het weten in een reactie onderaan deze blog.

Lees ook: Financieel bewust hamsteren in de supermarkt tijdens de corona crisis

Delen:

8 Antwoorden aan “Rente digitaal AH koopzegels sparen | hoge rente tips”

 1. Bij de Hoogvliet kan je al denk ik zo’n 10 jaar ‘digitaal’ kooppunten sparen met een rendement van 6%, en er is geen minimum bedrag voor het opnemen van je gespaarde tegoed! Nadeel is dat Hoogvliet niet door heel Nederland zit.

 2. Inderdaad wij ook vanaf vandaag gelijk digitaal gaan sparen, natuurlijk wel de rente/airmiles gelijk weer innen en op de spaarrekening zetten dan krijg je nog een 0,01 rente 😉

 3. Wat ik niet snap: iedereen rekent zich rijk met 6% rente, maar stel dat het geen koopzegels, maar gratis “krijgzegels” waren. Dan gaat deze berekening niet meer op, en zou je eerder spreken over een verlate korting van 0,6%. Dit klinkt ineens veel minder spectaculair.
  Ik ben nog steeds van mening dat mensen zich gigantisch voor de gek houden met dit rendement van 6% en dat ze beter gewoon naar de supermarkt kunnen gaan met de beste prijs kwaliteit verhouding.

  1. Ik ben het met je eens dat mensen niet speciaal voor de digitale koopzegels boodschappen moeten gaan doen bij de Albert Heijn. Op deze manier krijg je misschien 0.6% korting en betaal je ondertussen misschien meer als dat je bijv. naar de Aldi of de Lidl was gegaan om boodschappen te doen. Ik zie het als een extraatje omdat wij altijd boodschappen doen bij zowel de Lidl als de Albert Heijn. Bij de Albert Heijn kopen we bijna alleen maar bonus aanbiedingen en die zijn vaak beter dan de standaard prijzen van de Lidl. 0.6% extra korting op de bonus korting is niet verkeerd toch?

   De 6% rente is per volle spaarkaart en niet per jaar zoals bij de bank. Hierdoor krijg je meerdere keren per jaar rente. Wat wel hetzelfde is, is dat je net als bij de bank door middel van een soort van spaar deposito geld inlegt. Bij de bank krijg je bijv. 0.20% rente na 1 jaar terwijl je bij de AH 6% rente krijgt na elk vol spaarboekje.

   Of het nu als korting of rente gezien wordt het levert in ieder geval geld op! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.