Beste energieleverancier zonnepanelen 2021 nu kiezen?

Delen:

De beste energieleverancier in 2021 bij kopen zonnepanelen

Heb je recent besloten om zonnepanelen te kopen? Of heb je ze misschien zelfs al laten installeren en verdienen de zonnepanelen al geld voor je? Vorig jaar heb ik geschreven waarom 2020 hét jaar was om zonnepanelen te kopen; maar dit is in 2021 ook nog het geval. Heel slim om jezelf alvast te oriënteren op de beste energieleverancier voor zonnepanelen in 2021. Misschien zit je al bij een prima leverancier of is er na het lezen van deze blog een betere om naar over te stappen. De zonne energie zet je natuurlijk het liefst om in een zo hoog mogelijke zonnepanelen opbrengst qua energie in kilowatt uur en geld. In dit artikel ga ik je helpen hoe je voor jezelf kunt bepalen welke energieleverancier de beste is in jouw situatie.

Voor mij persoonlijk heb ik bepaald dat de beste energieleverancier met zonnepanelen in 2021 voor mij ‘OM Nieuwe Energie’ is. Sinds gisteren ben ik daarom niet langer klant bij Budget Energie. Ik ben ‘OM’ laat maar zeggen…

Wil je net als ik overstappen naar ‘OM Nieuwe Energie’ gebruik dan de volgende ‘Ambassadeur code’ bij de aanvraag via deze link: om1178435

Ambassadeur code OM Nieuwe Energie om1178435
Ambassadeur code OM Nieuwe Energie: om1178435

Laatste update: 04-05-2021

Zonnepanelen saldering

Laten we beginnen met een korte uitleg hoe de beste energieleverancier voor zonnepanelen in 2021 je gaat betalen voor de zonnepanelen opbrengst. De zonne energie wordt door de zonnepanelen opgevangen. Deze energie wordt omgezet in stroom en vervolgens teruggeleverd aan je energieleverancier. Het kan natuurlijk ook dat je de stroom direct zelf verbruikt omdat je bijvoorbeeld televisie aan het kijken bent. Saldering is de verrekening van het totaal aan zonnepanelen opbrengst in energie, met het totaal aan energie dat je verbruikt hebt. Indien het verschil positief is, zal de energieleverancier je aan het einde van het jaar betalen voor de zonne energie. Indien het verschil negatief is, betekent dit dat je meer energie hebt verbruikt dan dat de zonnepanelen in zonne energie hebben omgezet.

Wanneer is een energieleverancier de beste voor zonnepanelen in 2021?

Na het kopen van zonnepanelen wil je natuurlijk ook de beste energieleverancier om maximaal van je zonnepanelen te kunnen genieten en profiteren. Om te weten naar welke je het beste kunt overstappen, is het belangrijk te weten welke factoren van invloed zijn op de beste keuze voor een energieleverancier.

Factoren van invloed op de keuze van een energieleverancier voor zonnepanelen:

  • Vaste kosten;
  • Variabele kosten;
  • Terugleververgoeding;
  • Duurzaamheid.

Vervolgens dien je rekening te houden met jouw specifieke situatie.

Drie mogelijke situaties na kopen zonnepanelen voor zonne energie opbrengst:

  • Situatie 1: Energieopbrengst = Energieverbruik
  • Situatie 2: Energieopbrengst < Energieverbruik
  • Situatie 3: Energieopbrengst > Energieverbruik

Situatie 1: Energieopbrengst = Energieverbruik

In de eerste situatie is de zonne energie opbrengst van de zonnepanelen gelijk aan het totale energieverbruik. Dit is de meest ideale situatie naar mijn mening.

De enigste factor die van invloed zou moeten op de keuze voor de beste energieleverancier zijn de vaste kosten. De overige factoren zouden niet van invloed moeten zijn op je keuze. Logischerwijs zijn de variabele kosten niet relevant omdat je zonne energie opbrengst gelijk is aan je energie verbruik. Met andere woorden: onder aan de streep zijn je variabele kosten nul euro. Het verbruik kan je “wegstrepen” tegenover de opbrengst van de zonnepanelen. De vaste kosten, de naam zegt het al, blijven wel van toepassing en valt niet aan te ontkomen. Ik hoef je natuurlijk niet uit te leggen dat de teruglevergoeding ook geen invloed heeft op je keuze als je energie opbrengst gelijk is aan je energie verbruik.

Situatie 2: Energieopbrengst < Energieverbruik

In de tweede situatie is de zonne energie opbrengst van de zonnepanelen minder dan het energieverbruik. Dit is logischerwijs de minst ideale situatie. Bij voorkeur koop je namelijk een hoeveelheid zonnepanelen die precies genoeg zonne energie omzetten in elektriciteit als dat je verbruikt aan energie. De meeste mensen weten wel hoeveel zonnepanelen ze nodig hebben en zullen daarom zeker niet te weinig laten installeren. Deze situatie zal daarom niet vaak van toepassing zijn. Het is natuurlijk wel mogelijk dat dat je de zonnepanelen nog moet kopen. Logischerwijs is je energieopbrengst van je zonnepanelen dan minder dan het energieverbruik.

De factoren in deze situatie die van invloed zouden moeten zijn op de keuze voor de beste energieleverancier zijn zowel de vaste als de variabele kosten. Saldering is niet mogelijk in deze situatie omdat de teruglevergoeding enkel van toepassing is als je zonne energie opbrengst hoger is dan je energieverbruik. Indien de mogelijkheid er is om over te stappen en je bent van plan om (meer) zonnepanelen te kopen zodat ook situatie 1 op jou van toepassing zal zijn dan is het natuurlijk wel slim om alvast rekening te houden met het feit dat straks enkel de vaste kosten relevant zullen zijn. De beste energieleverancier is de leverancier met de laagste kosten.

Situatie 3: Energieopbrengst > Energieverbruik

In de derde situatie is de zonne energie opbrengst van de zonnepanelen meer dan het energieverbruik. Deze situatie heeft niet mijn voorkeur maar is ook zeker geen slechte keuze. Iedereen kent wel iemand met een huis, die ervoor gekozen heeft om enorm veel zonnepanelen te kopen en nu het hele dak vol heeft liggen. De reden waarom deze situatie niet mijn voorkeur heeft is dat je rendement percentage op je zonnepanelen investering substantieel lager wordt. Simpel gezegd is de zonne energie opbrengst van de zonnepanelen per geïnvesteerde euro lager als je meer zonnepanelen koopt dan je nodig hebt qua energieverbruik.

Het spreekt voor zich dat het totale rendement (of ook hier simpel gezegd: zonne energie opbrengst van de zonnepanelen) wel hoger is bij het kopen van meer zonnepanelen. Het hoogste rendement of de hoogste zonne energie opbrengst per geïnvesteerde euro haal je simpelweg door precies genoeg zonnepanelen te kopen: zonne energie opbrengst = energieverbruik.

De factoren die van invloed zouden moeten zijn op de keuze voor de beste energieleverancier in deze situatie, zouden de vaste kosten en de terugleververgoeding moeten zijn omdat saldering van toepassing is in deze situatie. De teruglevergoeding is belangrijk. Laat je echter niet verblinden door een relatief hoge teruglevergoeding want vaak zijn de vaste kosten bij die leverancier dan ook substantieel hoger (ze moeten ergens aan verdienen). Variabele kosten zijn niet van toepassing omdat je niks hoeft te betalen aan de leverancier omdat de zonne energie opbrengst hoger is dan het energieverbruik.

Duurzaamheid groene energieleverancier

Het thema duurzaamheid is voor elke situatie even belangrijk. De “groene” leveranciers, hebben vaak aan de ene kant wel hogere terugleververgoedingen, maar tegelijkertijd aan de andere kant helaas weer hogere vaste kosten. Bij ‘OM Nieuwe Energie‘ is dat niet het geval waarbij ze ervoor kiezen om zowel scherpe variabele- als vaste kosten te hanteren met daarnaast een prima terugleververgoeding. Als het belangrijk voor je is om een zo hoog mogelijk rendement te halen op je zonnepanelen investering dan is het belangrijk om naar het totale plaatje te kijken. Dit kun je helder krijgen door onderstaand stappenplan te volgen.

Stappenplan kiezen beste energieleverancier voor zonnepanelen 2021:

  1. Bepaal welke situatie op jou van toepassing is;
  2. Controleer welke zaken relevant zijn in jouw specifieke situatie en houd hierbij rekening met een mogelijke verandering in jouw situatie door aankoop zonnepanelen;
  3. Kies een energieleverancier die het meeste voldoet aan wat jij belangrijk vind qua kosten en/of duurzaamheid.

Beste energievergelijkers van energieleveranciers voor zonnepanelen

De websites van Independer (mijn favoriet) en Pricewise zijn naar mijn mening de beste energievergelijkers om energieleveranciers te vergelijken na het kopen en installeren van zonnepanelen. Door te vergelijken via Independer ben ik gemakkelijk achter gekomen dat voor 2021 ‘OM Nieuwe Energie’ persoonlijk mijn beste keuze is. Zo is het via zo’n vergelijkingssite bijvoorbeeld mogelijk om gemakkelijk de teruglevergoedingen van de verschillende leveranciers te bekijken. Daarnaast kan je gemakkelijk aangeven dat je zonnepanelen hebt plus hoeveel zonne energie opbrengst je verwacht. Hieruit komt vervolgens de beste keuze van energie leverancier voor zonnepanelen uitgerold.

Voorbeeld Independer met filters om in te stellen dat je zonnepanelen hebt om op die manier de beste energieleverancier zonnepanelen te kunnen vinden.
Voorbeeld Independer met zonnepanelen functie.

De beste energieleverancier zonnepanelen 2021:

Voor mij persoonlijk is ‘OM Nieuwe Energie’ de beste energieleverancier voor zonnepanelen in 2021 vanwege altijd scherpe tarieven, laag (tot geen) voorschot en hoge focus op duurzaamheid plus daarin ook regionaal betrokken.

Dankzij de zonnepanelen en de bijbehorende verwachte zonne energie opbrengst, heb ik zonder problemen en gedoe bij ‘OM Nieuwe Energie’ mijn maandelijkse voorschot kunnen instellen op nul (0) euro per maand in tegenstelling tot sommige andere bedrijven. Een voorbeeld van wat je vaak ziet is dat ze het voorschot willen verlagen tot minimaal vijf euro per maand of (veel) meer. Het is bij hen dan dus niet mogelijk het voorschot op nul euro te zetten zoals bij ‘OM Nieuwe Energie’. Ik vind een zo laag mogelijk voorschot fijn met m’n zonnepanelen want anders speel ik voor bank. Ik krijg tenslotte aan het einde van het jaar toch anders geld van hen terug.

Het geld dat je maandelijks niet hoef in te leggen qua voorschot heb ik nu over om iedere maand extra op de beurs in te leggen waardoor mijn vermogen sneller groeit. Na kopen en installatie van zonnepanelen gaan je maandelijkse energiekosten vaak richting de nul euro. Het is dan natuurlijk zonde als je je voorschot op bijvoorbeeld 30 euro laat staan. Het voorschot kan je daarom het beste zo laag mogelijk of op zelfs op nul zetten. Bij ‘OM Nieuwe Energie’ kan dit sowieso en zonder gedoe.

Wil je net als ik overstappen naar ‘OM Nieuwe Energie’ gebruik dan de volgende ‘Ambassadeur code’ bij de aanvraag via deze link: om1178435

Ambassadeur code OM Nieuwe Energie om1178435
Ambassadeur code OM Nieuwe Energie: om1178435
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.