Korting zorgverzekering: drie manieren voor extra korting

Delen:

Indien je korting wilt krijgen op je zorgverzekering dan zijn er volgens mij drie slimme manieren om dit te bereiken. Deze tips kun je allemaal combineren om de korting op jouw zorgverzekering te maximaliseren. In deze blog drie tips om korting te krijgen op je zorgverzekering.

Laatste update: 20-11-2020

Lees ook: ZORGVERZEKERING 2021: DUURDER OF TOCH GOEDKOPER? FEITEN

Korting op je zorgverzekering via CashbackXL

Zo werkt CashbackXL!

CashbackXL kenmerkt zich volgens hen door de volgende drie zaken:

 • Hoge cashback vergoedingen (korting);
 • Iedere maand uitbetaling van de cashback;
 • Betrouwbaar en goed bereikbaar.

Indien je via CashbackXL een zorgverzekering afsluit krijg je hierop korting (cashback). Cashback betekent geld retour krijgen op je bankrekening en zou je daarom kunnen zien als korting. Hiervan gebruik maken is eenvoudig met onderstaand stappenplan.

Afgesloten zorgverzekering via CashbackXL bij Independer is bevestigd voor onze FBTO restitutiepolis basis zorgverzekering. Hiermee krijgen we 17.50 euro korting op de zorgverzekering.
Afgesloten zorgverzekering via CashbackXL bij Independer is bevestigd voor onze FBTO restitutiepolis basis zorgverzekering. Hiermee krijgen we 17.50 euro korting op de zorgverzekering.

Dit jaar heb ik voor het eerst via CashbackXL onze FBTO restitutiepolis basis zorgverzekering afgesloten bij Independer. Op deze wijze krijg je 17.50 euro cashback wat eigenlijk hiermee een korting is van 17.50 euro op jouw jaarpremie. Mijn cashback was binnen een half uur al goedgekeurd. Hierna dien je te wachten tot de eerstvolgende uitbetaling van CashbackXL. Maandelijks betekent dit een korting van 17.50 / 12 = 1.46 euro op mijn zorgverzekering.

Stappenplan korting op jouw zorgverzekering via CashbackXL

Stap 1: maak direct een account aan bij CashbackXL via deze link of door op onderstaande afbeelding te klikken;

Aanmelden bij CashbackXL om gratis korting te krijgen op de zorgverzekering
Aanmelden bij CashbackXL om gratis korting te krijgen op de zorgverzekering.

Stap 2: Klik op ‘Aanmelden’ om een account aan te maken en cashback te verdienen;

Stap 3: Zoek naar zorgverzekeringen op de CashbackXL website waarbij je de volgende opties hebt om uit te kiezen:

Zoekresultaten voor 'zorgverzekering' bij CashbackXL om korting op je zorgverzekering te krijgen.
De verschillende opties van zorgverzekeringen waaruit je kunt kiezen bij CashbackXL om korting te krijgen op je zorgverzekering
Zoekresultaten voor ‘zorgverzekering’ bij CashbackXL om korting op je zorgverzekering te krijgen

Stap 4: Klik op één van de pijltjes aan de rechterkant om een zorgverzekering af te sluiten bij de voor jou meest geschikte zorgverzekeraar. In onderstaande afbeelding heb ik deze geel omcirkeld voor het gemak.

Klik op het pijltje om naar de website van een zorgverzekering aanbieder en/of vergelijker te gaan. Bijvoorbeeld de vergelijker van Independer.
Klik op het pijltje om naar de website van een zorgverzekering aanbieder en/of vergelijker te gaan. Bijvoorbeeld de vergelijker van Independer.

Stap 5: Nadat je de zorgverzekering hebt afgesloten kun je in jouw CashbackXL account de status van de korting op jouw zorgverzekering (cashback) zien.

Stap 6: Stel een herinnering in van bijvoorbeeld twee weken om regelmatig in te loggen bij CashbackXL om te kijken of je de cashback kunt laten uitbetalen.

Hoe werkt de korting bij CashbackXL?

CashbackXL laat de korting die je kunt krijgen zien in euro’s of in punten. Uiteindelijk maakt dit niets uit voor je uitbetaling want die krijg je in euro’s. Één punt staat gelijk aan 0.01 euro. Vijf duizend punten betekent 50 euro cashback. Ik heb mijn zorgverzekering via Independer afgesloten waarbij ik 1750 punten kreeg ter waarde van 17.50 euro. Hiermee wil ik aangeven dat het het slimste is om een zorgverzekering uit te zoeken die echt bij je past.

Het is belangrijk om te weten welke zorgverzekering het beste past bij jouw wensen. Om hierachter te komen kan je bijvoorbeeld Independer (mijn voorkeur) of Pricewise gebruiken. Daarnaast zijn er veel meer andere online vergelijkers online te vinden. Het is niet aan te raden om specifiek te kiezen voor de zorgverzekering bij CashbackXL waar je de meeste korting krijgt. Indien je aan het einde van het jaar alsnog meer zorgpremie kwijt bent is dat natuurlijk niet zo slim. Nog belangrijker dan de kosten van jouw zorgverzekering en de korting daarop is dat die natuurlijk voldoet aan jouw zorgbehoefte.

Kiezen voor een minder luxe zorgpolis

Bij een zorgverzekering heb je de keuze uit verschillende zorgpolissen. Sommige zijn luxer dan de andere. De luxe vertaalt zich in meer vrijheid om een zorgaanbieder te kiezen en hiermee een hogere kans op betere gezondheidszorg. Die luxe brengt ook een prijs met zich mee. De basiszorgverzekering is overigens wel voor iedereen gelijk.

Lees ook: WELKE BASISZORGVERZEKERING HEEFT DE BESTE PRIJS- KWALITEIT?

Eigen risico verhogen

Indien je jouw vrijwillig eigen risico verhoogt tot het maximale eigen risico van 885 euro dan krijg je maximale premiekorting. Zelf heb ik er voor ons gezin voor gekozen om een FBTO restitutiepolis basis zorgverzekering af te sluiten met een maximaal eigen risico. Hiermee krijgen wij 26 euro per maand korting op de maandpremie. Op jaarbasis is dit 12 * 26 = 322 euro euro korting per persoon. Het standaard eigen risico is 385 euro. Indien je de bovenstaande korting hierop bijtelt kom je uit op een bedrag van 385 + 322 = 707 euro. Wij gaan als gezin pas “verlies” maken indien onze zorgkosten per persoon hoger zijn dan 707 euro. Indien we lager dan dat bedrag uitkomen aan het einde van het jaar dan zijn we het goedkoopst uit geweest met een maximaal eigen risico.

Lees ook: ZORGVERZEKERING 2021: SLIM GELD BESPAREN | 10 TIPS 🚑 💉

Conclusie korting op jouw zorgverzekering

Zoals in deze blog omschreven zijn er drie manieren om korting te krijgen op jouw zorgverzekering:

 • Een zorgverzekering afsluiten via CashbackXL om tot wel 77 euro korting te krijgen (Ohra biedt 7700 punten wat gelijk staat aan 77 euro);
 • Kiezen voor een minder luxe zorgpolis voor jouw basis zorgverzekering met als resultaat dat je minder vrije zorgkeuze zult hebben in zorgaanbieders;
 • Het vrijwillig eigen risico verhogen waarbij 885 euro eigen risico zorgt voor de maximale premiekorting.

Heb jij nog een goede tip om korting te krijgen op je zorgverzekering? Laat een reactie achter onderaan deze blog. Ik ben benieuwd!

Lees ook: ZORGVERZEKERING BABY 👶 | 8 TIPS OM GELD TE BESPAREN


Disclaimer: De door Geldhamster.nl in deze blog verstrekte informatie is geen financieel advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de financiële keuzes die je maakt n.a.v. het lezen van deze blog. Dit blog artikel is geen betaalde promotie blog maar slechts mijn eigen eerlijke mening op basis van mijn eigen ervaringen.

Sommige links in dit blog artikel zijn ‘affiliate’ links waarvoor Geldhamster.nl soms een kleine vergoeding ontvangt. Als je klikt op één van deze links kost het je als bezoeker verder niets extra. Het is een manier om de website van Geldhamster.nl te ondersteunen.

Delen:

4 Antwoorden aan “Korting zorgverzekering: drie manieren voor extra korting”

 1. Bij mij komt bij de consumentenbond kieswijzer (een van de beste als je het mij vraagt) Promovendum uit en die doet dus niet mee aan commerciële kieswijzers zoals Independer. Die komt daar nooit naar voren uit de resultaten. Bij sommige andere kieswijzers ook niet, dus die zijn níet transparant in hun aanbod. Ze hebben niet iedereen erin opgenomen.Consumentenbond wel. Maar als je zoals ik bij promovendum dan het beste uit bent (meeste fysio en alternatief, en steunzolen eventueel, zelfs lactatiekundige) dan heb je dus geen cashback mogelijkheden. Volgens mij is het lang niet bij iedereen bekend dan independer niet volledig is, en dat vind ik wel een kwalijke zaak. Je denkt keuze te hebben uit iedereen maar de beste in mijn geval, komt niet naar voren.

  1. Bedankt voor de aanvulling! Ik was in de veronderstelling dat de vergelijker van Independer compleet zou zijn. Volgend jaar neem ik de consumentenbond zeker mee in mijn vergelijkingen. Naar aanleiding van jouw reactie had ik de vergelijker van de consumentenbond ingevuld en het klopt inderdaad wat je zegt. Daarnaast heb ik er ook op gegoogled en toen las ik inderdaad ook dat Promovendum tot mijn verbazing geen onderdeel is van de Independer vergelijker. Ik kom overigens wel op hetzelfde beste resultaat voor mijn situatie uit: FBTO restitutiepolis zorgverzekering. Als Promovendum voor jou de beste is zonder cashback mogelijkheden zou ik alsnog voor die kiezen als ik jou was. Volgens mij ben je dat ook van plan, top! Cashback is een meevaller maar zou zeker niet leiden moeten zijn in je keuze voor een zorgverzekering dus lijkt mij een prima keuze.

   1. Ja ik ‘schrok’ daar ook wel een beetje van, aangezien het lijkt alsof zij onafhankelijk zijn (daarom de naam) maar dat zit dus toch wat anders. Ik zie het op veel sites (o.a. pepper enzo) dat iedereen ‘zweert’ bij independer, maar ik ben daar nu toch wel wat van afgestapt. Ja ik kies uiteraard voor de best passende verzekering in mijn situatie. Cashback was leuk geweest, maar is niet anders. Komt wel weer op andere producten. Straks de energieleverancier weer! 🙂

    1. Indien ik een specifieke zorgverzekering kan afsluiten via zowel de consumentenbond en Independer blijf ik wel voor de laatste kiezen. De gratis claimhulp bij letselschade en gratis tandongevallen-verzekering tot 20 duizend euro (vorig jaar nog 10 duizend euro) is mij het wel waard om via Independer af te sluiten om eerlijk te zijn. De volgende keer zal ik ook zeker de vergelijker van de consumentenbond checken maar het daadwerkelijk afsluiten blijf ik bij voorkeur doen bij Independer vanwege hiervoor genoemde claimhulp en gratis aanvullende verzekering.

     Succes alvast met de energieleverancier! Voor mij duurt dat nog eventjes tot mei 2020 zo uit m’n hoofd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.