Cadeaubonnen kopen 🎁 : vier tips om geld te besparen

Delen:

Je bent gek als je de volle mep betaald voor cadeaubonnen. Er zijn namelijk verschillende initiatieven waar je met korting een cadeaubon kunt kopen. In deze blog leg ik je uit waar je met korting cadeaubonnen zou kunnen kopen. Daarnaast komt ook ter sprake hoe je van je cadeaubonnen af kunt komen. Soms krijg je bijvoorbeeld een cadeaubon op je verjaardag terwijl je liever geld gekregen gehad. Ook hiervoor zijn oplossingen bedacht waarmee je jouw cadeaubonnen gemakkelijk kunt verkopen.

Laatste update: 24-10-2020

Lees ook: OPTIMAAL BETALEN = GELD BESPAREN  | TOT 9% CASHBACK

Rentewinkel van de ING om cadeaubonnen te kopen

Via de rentewinkel van de ING kan je verschillende cadeaubonnen kopen. ING noemt ze zelf waardebonnen. Hiervoor heb je wel rentepunten nodig anders is dit niet mogelijk. Daarnaast moet je klant van ING-bank zijn. Dit kan je worden door een betaalrekening aan te houden. In de rentewinkel van de ING kan je bijvoorbeeld op moment van schrijven met 15% korting een Bijenkorf Cadeau-card kopen. Het is ook wel eens mogelijk geweest om met korting een Coolblue cadeaubon te kopen. De specifieke cadeaubonnen die je kunt kopen bij de rentewinkel verschillen regelmatig.

Crypto.com cadeaubonnen kopen

Cadeaubonnen kopen met cashback korting via Crypto.com
Cadeaubonnen kopen met cashback korting via Crypto.com

Via ‘Crypto Pay’ kan je cadeaubonnen met korting kopen. Om deze te kunnen kopen heb je een MCO Visa Card nodig en dien je te betalen met CRO. Een cadeaubon met korting kun je via Crypto kopen van de volgende welbekende winkels in Nederland:

 • Bol.com Digitale Cadeaukaart: 2.5% tot 5% cashback;
 • Coolblue NL Elektronische geschenkkaart: 2.5% tot 5% cashback;
 • Mediamarkt NL Elektronische geschenkkaart: 2.5% tot 5% cashback;

Als je aan specifieke voorwaarden voldoet dan krijg je voor bovenstaande winkels 10% cashback. Een cashback van 2.5% is standaard.

 • Nationale Bioscoopbon: 2.5% tot 5% cashback;
 • Decathlon Netherlands Cadeaukaart: 2.5% tot 5% cashback;
 • FootLocker NL Elektronische geschenkkaart: 2.5% tot 5% cashback;

Voor bovenstaande winkels geldt hetzelfde waarbij je 5% cashback krijgt als je aan de eerder genoemde voorwaarden voldoet. Een cashback van 2.5% is standaard.

 • De Bijenkorf elektronische geschenkkaart: 1.25% tot 2.5% cashback;
 • Gamma eGift Kaart: 1.25 tot 2.5% cashback;
 • Intratuin eGift Kaart: 1.25 tot 2.5% cashback;
 • Hema eGift Kaart: 1.25 tot 2.5% cashback;
 • Ticketmaster NL Elektronische geschenkkaart: 1.25 tot 2.5% cashback;
 • VVV Online Cadeaucode:  1.25 tot 2.5% cashback.

Als je aan de bovengenoemde voorwaarden voldoet dan krijg je voor bovenstaande winkels 2.5% cashback. Een cashback van 1.25% is standaard.

Naast bovenstaande winkels kun je cashback krijgen bij andere winkels die niet zo bekend zijn in Nederland zoals: TripGift, Nelly.com, Hotelgift, Forzieri, Flightgiftcard, en BUSUU.

Wissel.nl cadeaubon verkopen en kopen

Wissel.nl is een platform die (digitale) cadeaubonnen met korting aanbiedt. Als je zelf cadeaubonnen te koop wilt aanbieden kun je deze ook verkopen. Dit werkt eenvoudig: je stuurt ze simpelweg een bericht met de vraag wat ze bieden voor jouw cadeaubon of je vult het inwissel formulier in. Als je akkoord gaat met het bod dan dien je de cadeaubonnen op te sturen naar het Wissel.nl wisselkantoor. Er is ook de mogelijkheid om een cadeaubon langs te brengen. Als je een digitale cadeaubon hebt hoeft deze niet opgestuurd te worden en dien je slechts de code door te geven. Zo gauw Wissel.nl jouw toegestuurde cadeaubonnen heeft ontvangen zullen ze het bedrag dat ze geboden hadden uitbetalen. Dit kan in geld zijn of als je dit wilt in cadeaubon ruil tegoed van Bol, Zalando of Wehkamp. Het ruiltegoed zal altijd meer zijn dan wat je in geld zou krijgen.

De consumentenbond heeft een review geschreven over Wissel.

Marktplaats en alternatieven als ‘Facebook Marketplace’

Iedereen kent natuurlijk Marktplaats.nl waar je van alles tweedehands kunt kopen en verkopen. Het is uiteraard ook mogelijk om een cadeaubon te kopen of verkopen op Marktplaats. Naast Marktplaats zijn er ook alternatieven zoals Speurders.nl en Facebook ‘Marketplace’ waar je cadeaubonnen zou kunnen aanbieden en aankopen.

Conclusie cadeaubonnen kopen en verkopen

Als je jouw cadeaubonnen snel wilt inwisselen voor geld kun je deze het beste verkopen via Wissel.nl. Indien je langer de tijd hebt zou je het eerst kunnen proberen via bijvoorbeeld Markplaats of ‘Facebook Marketplace’.

Als je cadeaubonnen wilt kopen zou ik zelf als eerste kijken op Markplaats en/of ‘Facebook Marketplace’. Indien ik hier niets kan vinden check ik de ING rentewinkel. Vervolgens check ik daarna de website van Wissel.nl om te kijken of zij niet misschien een betere deal hebben. Ten slotte check ik het cadeaubonnen aanbod van Crypto.com om te kijken of die niet een nog betere deal voor mij hebben. Welke website het beste is hangt af van welke cadeaubon je wilt kopen en welke ze op dat moment beschikbaar hebben. Daarom is het aan te raden om altijd verschillende bronnen te controleren om jouw beste deal te vinden.

Hoe en/of waar koop jij jouw cadeaubonnen altijd? Laat het weten in een reactie onderaan deze blog. Ik ben benieuwd!

Lees ook: ALLES OVER DE CURVE CARD | TIPS NA 5 MAANDEN GEBRUIK

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.