Bobby app geld besparen door inzicht en overzicht in lopende abonnementen en contracten

‘Bobby’ 🐿️: inzicht in lopende abonnementen via de app

Delen:

Met de Bobby app kun je eenvoudig geld besparen door inzicht en overzicht in lopende abonnementen en contracten. In het dagelijks leven ben ik IT inkoop consultant. Hierdoor weet ik hoe belangrijk het is om de looptijden van abonnementen en contracten in de gaten te houden indien je hierop geld wilt besparen. Hiermee kun je ruim van te voren beslissen of je wilt overstappen of in onderhandeling wilt gaan met je huidige leverancier. Doe je dit niet dan loopt een abonnement of contract in de meeste gevallen stilzwijgend door waarna je het abonnement gelukkig wel maandelijks kunt opzeggen. Voor je het weet heb je veel verschillende abonnementen lopen die allemaal stilzwijgend verlengd zijn en heb je geen duidelijk overzicht meer van je lopende abonnementen. De app ‘Bobby’ biedt een gebruiksvriendelijke oplossing die ik zelf al een aantal jaar gebruik en tevreden over ben.

Impressie Bobby (Nederlandstalige app maar in de video in het Engels) beschikbaar voor zowel ‘iOS’ als ‘Android’

Inzicht en overzicht in lopende abonnementen om geld te besparen

De app ‘Bobby’ gebruik ik om gemakkelijk een overzicht en inzicht te krijgen in mijn vaste kosten die ik iedere maand opnieuw moet betalen. Via de app kan je gemakkelijk de verschillende abonnementen managen en krijg je een melding als een factuur betaald moet worden. Op basis van de opgedane inzichten kan actie worden ondernomen indien nodig waarmee geld bespaart kan worden.

De kosten van de app

Kosten van de Bobby app
Kosten van de ‘Bobby’ app

De app ‘Bobby’ is gratis tot vijf abonnementen. Zelf heb ik de upgrade gekocht waarmee ik een onbeperkt aantal abonnementen kan toevoegen om te volgen. Deze kost 1.09 euro en hieraan heb je voldoende ben ik van mening. Ik heb meer dan vijf abonnementen waardoor deze upgrade voor mij een ‘must have’ was om de app nuttig te kunnen gebruiken. Misschien heb je zelf wel genoeg aan vijf abonnementen en dan is de app volledig gratis. Het enige nadeel van de app ‘Bobby’ is naar mijn mening dat deze geld kost indien je deze volledig wilt gebruiken maar niks is 100% gratis in het leven.

Voordelen van de app ‘Bobby’

 • Overzicht van alle abonnementen/contracten;
 • Bijhouden looptijden abonnementen/contracten (!);
 • Gemakkelijk abonnementen/contracten toevoegen;
 • Toevoegen gepersonaliseerde abonnementen/contacten;
 • Mooi design en handig te gebruiken op je mobiele telefoon;
 • Gemakkelijk contract details toevoegen om alles uit de ‘Bobby’ app te halen;
 • Standaard veel verschillende services om uit te kiezen en toe te voegen waaronder o.a. iCloud, Spotify, KPN, ING etc.;
 • De kosten kunnen op verschillende manier worden weergegeven: gemiddelde kosten, resterende kosten, en totale kosten.
Populaire abonnementen gemakkelijk toevoegen in de Bobby app.PNG
Populaire abonnementen gemakkelijk toevoegen in de Bobby app

Lees meer: VIA DYME APP ONDERHANDELEN OF TOCH ZELF? | REVIEW & TIPS

Impressie van mijn abonnementen in de ‘Bobby’ app

Van alle voordelen vind ik het bijhouden van looptijden abonnementen/contracten de handigste en belangrijkste waarom ik de ‘Bobby’ app gebruik. Bij mij ziet dat er als volgt uit in de app:

Overzicht en inzicht in lopende abonnementen via de Bobby app
Overzicht en inzicht in lopende abonnementen via de ‘Bobby’ app
Overzicht en inzicht in lopende abonnementen via de Bobby app
Overzicht en inzicht in lopende abonnementen via de ‘Bobby’ app

Zoals je kunt zien zijn mijn gemiddelde kosten voor al mijn abonnementen/contracten in totaal 345,36 euro per maand. Mijn Spotify Premium abonnement t.w.v. 9.99 euro per maand is gratis. In één oog opslag weet ik dankzij de ‘Bobby’ app wat mijn vaste kosten per maand zijn en zie ik op welke abonnementen ik zou kunnen besparen. Indien een abonnement/contract binnenkort opgezegd kan worden zou ik geld kunnen besparen door in onderhandeling te gaan met de huidige leverancier of over te stappen. Misschien heb ik een abonnement niet meer nodig en zou ik die kunnen schrappen uit het lijstje door deze op te zeggen. Netflix staat er bijvoorbeeld niet meer tussen en dit scheelt weer 9.99 euro per maand.

Lees meer: GRATIS SPOTIFY PREMIUM T.W.V. 9.99 EURO | STAPPENPLAN 🎶

Voorbeeld KPN mobiel abonnement instellen in de app

Gemakkelijk toevoegen abonnement en melding instellen

Een voorbeeld is bovenstaand KPN mobiel abonnement waarbij ik heb ingesteld om vier maanden voor afloop van het contract een melding te krijgen. Hierdoor heb ik ruim voldoende de tijd om over te stappen of in onderhandeling te gaan met KPN om geld te besparen. Geld besparen op een mobiel abonnement is eenvoudig als je weet hoe je dit zou kunnen aanpakken. In de ‘Beschrijving’ heb ik neergezet vanaf wanneer het abonnement loopt en voor hoe lang. Op een zelfde manier heb ik dat ook gedaan voor andere abonnementen. Indien een abonnement opzegbaar is maar ik wil deze nog even stilzwijgend laten doorlopen dan zet ik dat ook in de ‘Beschrijving’ of achter de ‘Naam’.

Lees meer: NIEUWE MOBIELE TELEFOON ABONNEMENT 📱| GELD BESPAREN

Conclusie app ‘Bobby’ om geld te besparen op abonnementen/contracten

Met de ‘Bobby’ app krijg je inzicht en overzicht in je lopende abonnementen/contracten. De app is gratis tot vijf abonnementen. Je zou bijvoorbeeld de belangrijkste vijf abonnementen/contracten kunnen bijhouden en dan kost de ‘Bobby’ app niets. Zelf heb ik eenmalig 1.09 euro betaald om onbeperkt abonnementen te kunnen toevoegen en dit vind ik het waard omdat ik gemakkelijk geld kan besparen vanwege de ingestelde meldingen voor afloop van contract. Indien je hiermee regelmatig actief aan de slag gaat kun je de ‘Bobby’ app upgrade ruimschoots terugverdienen door in onderhandeling te gaan met je huidige leveranciers over je abonnementen of door simpelweg op tijd over te stappen.

Welke app en/of ‘tool’ gebruiken jullie om de looptijden van abonnementen en/of contracten in de gaten te houden? Laat het weten in een reactie onderaan deze blog.

Delen:

4 Antwoorden aan “‘Bobby’ 🐿️: inzicht in lopende abonnementen via de app”

 1. Ik zet de afloopdatum in mijn digitale agenda en ik stel het zo in dat ik een melding krijg een week en een dag van te voren. Zo kan ik altijd overstappen of verlengen en weet ik wanneer iets afloopt. En het kost niets dat is het mooie ervan.

  1. Hallo Zuinigeman,

   Dat is inderdaad ook een slim idee. Zorg je er dan ook voor dat alle herinneringen t.a.v. overstappen of verlengen gegroepeerd zijn? Op die manier heb je de herinneringen niet tussen alle andere herinneringen staan. Dit zou inderdaad een goede gratis manier zijn als alternatief voor de Bobby app.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.