Geld besparen - Internet + TV abonnement

Internet + TV abonnement: vaste klant of overstappen 🌐

Delen:

Internet + TV abonnement: onmisbaar tegenwoordig

Bij het kiezen van een Internet + TV abonnement vind ik de prijs niet het allerbelangrijkste. Internet gebruik je iedere dag. TV kijk je regelmatig. Dit moet daarom uitstekend en zonder storing werken. Er is niets vervelender dan niet werkende Wi-Fi na een lange werkdag. Zeker nu tijdens de corona tijd blijkt maar weer hoe belangrijk goed internet in huis is. Thuis werken en beeld bellen via video wil nog wel eens haperingen geven als je slecht internet hebt. Helemaal als je met veel mensen in één huis het internet moet delen. Kortom: internet moet gewoon goed zijn, punt.

Hoe ik 330 euro korting per jaar krijg als vaste klant bij mijn Internet + TV aanbieder in slechts een kwartiertje!

Wat vind jij belangrijk voor Internet + TV?

Iedereen is verschillend in wat belangrijk gevonden wordt. Misschien vind jij de prijs wel het belangrijkste. Hierbij zal je misschien minder goede Wi-Fi hebben en een modem die af en toe niet werkt. Misschien heb je geluk en werkt alles perfect. Je kunt het niet van tevoren voorspellen. Het is soms een gokje. Anderen zullen kwaliteit het belangrijkste vinden. Zelf vind ik een goede prijs-kwaliteit verhouding belangrijk. Door brutaal te zijn als vaste klant kan je voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Met brutaal zijn bedoel ik korting vragen, waarbij je voor de prijs van budget internet toch topkwaliteit internet plus tv kunt regelen.

Waarom kies ik voor Internet + TV van Xs4all?

Ik ben alweer bijna drie jaar vaste klant bij Xs4all. Xs4all is als Internet + TV aanbieder misschien niet de goedkoopste, maar biedt daarentegen wel uitstekende kwaliteit. Kwaliteit wordt geboden in de vorm van goede apparatuur (modem + tv-kastje) en daarmee samenhangend: goede ontvangst en weinig storingen. Als je slim bent kun je op een Xs4all Internet + TV abonnement toch veel geld besparen. Dit doe je door gebruik te maken van nieuwe klantenkorting en/of jaarlijks te onderhandelen. Hierdoor betaal ik minder voor Xs4all dan dat ik bij KPN voor ongeveer hetzelfde zou betalen.Wat is belangrijk om in overweging te nemen bij een Internet + TV abonnement om geld te besparen?

Je kunt op twee manier geld besparen:

 • Bij je huidige Internet + TV aanbieder vragen om korting;
 • Door over te stappen naar een nieuwe Internet + TV aanbieder.

Er zijn een aantal redenen waarom ik er altijd voor kies om korting te vragen bij mijn huidige Internet + TV aanbieder:

 • Hoge kwaliteit tegen een goede prijs vind ik belangrijk;
 • Door niet over te stappen krijg ik 220 euro per jaar (20 euro per maand) vaste klantenkorting en een gratis snelheidsupgrade;
 • Daarbovenop krijg ik 7.50 euro per maand combinatievoordeel omdat ik zowel mobiel als internet + TV van dezelfde aanbieder heb (Xs4all valt onder KPN);
 • De vaste klantenkorting bij Xs4all is 136 euro meer (!) dan de overstapkorting van 104 euro (4 keer 26 euro per maand korting) als nieuwe klant bij Xs4all;
 • Je behoudt dezelfde uitstekende apparatuur (modem + tv kastje) als die je gewend bent;
 • FRITZBOX! Wi-Fi ‘access points’ in huis werken perfect samen met de FRITZBOX! Modem;
 • Geen overstap gedoe waarbij een monteur langskomt om alles te installeren met de kans dat het niet werkt en dat je tijdelijk zonder internet zit.

Wil je weten hoe ik 240 euro korting regel door te onderhandelen? Lees dan mijn blog over onderhandelen bij mijn Internet + TV abonnement.

Een aantal redenen om juist wel over te stappen naar een nieuwe Internet + TV aanbieder:

 • Een zo goedkoop als mogelijk Internet + TV abonnement;
 • Introductieaanbiedingen waarbij je het eerste jaar veel korting krijgt;
 • Gratis cadeau’s bij overstap naar een nieuwe Internet + TV aanbieder;
 • Iets nieuws proberen.

Ik ben van mening dat de voordelen van vaste klantenkorting voor mij persoonlijk meer waard zijn dan de voordelen van overstappen. Als jij prijs enorm belangrijk vindt zou je mijn argumenten onzin kunnen vinden. Het is voor iedereen persoonlijk wat in jouw situatie de beste keuze is. De beste keuze hangt af van wat jij belangrijk vindt in een Internet + TV abonnement.

Stappenplan om geld te besparen op je Internet + TV aanbieder:

Stap 1: check de onafhankelijke prijsvergelijker van de consumentenbond

Prijsvergelijker Internet + TV abonnement Consumentenbond
Prijsvergelijker Internet + TV abonnement Consumentenbond

Mijn favoriete vergelijker voor Internet + Tv is die van de Consumentenbond. Ik heb alle prijsvergelijkers geprobeerd maar deze geeft het meest complete beeld en hiermee kan ik het beste vergelijken. Hierbij sorteer ik altijd in de eerste plaats op ‘Laagste jaarprijs’. Het is belangrijk om hierop te focussen omdat de focus op maandprijs niet slim is. Hierbij kan het namelijk zo zijn dat de je uiteindelijk alsnog meer betaald vanwege een ondoorzichtige prijsconstructie. Bij de consumentenbond heb je een heel duidelijk overzicht m.b.t. de jaarkosten.

Duidelijk overzicht jaarkosten bij Internet + TV vergelijken bij de Consumentenbond
Duidelijk overzicht jaarkosten bij Internet + TV vergelijken bij de Consumentenbond

Stap 2: check of je recht hebt op combinatievoordeel in de prijsvergelijker bij de consumentenbond   

Combinatievoordeel gemakkelijk inzien bij verschillende mobiele providers
Combinatievoordeel gemakkelijk inzien bij verschillende mobiele providers

Zelf heb ik een mobiel abonnement bij KPN waardoor ik extra korting krijg bij ons Internet + TV abonnement van Xs4all. De voordelen die ik hiermee krijg is: 7.50 euro korting per maand. Dit komt neer op 90 euro per jaar.

Stap 3: bestel Internet + TV bij de aanbieder die specifiek jij het beste vindt

Zoals gezegd vind ik persoonlijk Xs4all Internet + TV de beste. Bij deze aanbieder doen ze niet moeilijk als je wilt onderhandelen. Hierdoor kan je ook na het eerste jaar, als de nieuwe klantenkorting voorbij is, alsnog korting krijgen. Zelf heb ik hierdoor 240 euro korting per jaar via Xs4all. Ik krijg namelijk 20 euro korting per maand en een snelheid upgrade van 50Mbit/sec naar 100Mbit/sec. Hierdoor betaal ik 47 euro per maand voor Internet + TV en 100Mbit/sec. Daarbovenop krijg ik 7.50 euro per maand combinatiekorting omdat ik bij mobiel klant van KPN ben. Hierdoor heb ik in totaal 330 euro korting per jaar (240 + 90). Als ik in de prijsvergelijker van de consumentenbond bekijk kost KPN na het 1e jaar voor een soortgelijk pakket 47.50 euro per maand. Hierbij moet ik wel zeggen dat ik geen ervaring heb met onderhandelen met KPN als bestaande klant.

Conclusie: vaste klant blijven of overstappen?!

Vrijwel iedereen heeft wel een Internet + TV abonnement. Zelf ben ik van de club: brutaal zijn en korting vragen ieder jaar. De voordelen hiervan zijn voor mij meer waard dan die bij overstappen. Het is heel persoonlijk of dit ook voor jou de beste keuze is. Misschien vind jij een zo laag mogelijke prijs belangrijk en daarbij inleveren op kwaliteit niet zo erg. In dit geval ben je van de club: overstappen. Welke club je ook bij hoort, het is slim om ieder jaar korting te regelen. Of het nu bij je huidige aanbieder is of bij een concurrent. Veel succes!

Bij welke Internet + TV aanbieder ben jij vaste klant? Of stap je juist ieder jaar over om zo min mogelijk te betalen? Ik ben benieuwd! Laat het weten in een reactie onderaan deze blog.

Disclaimer: alles wat ik met verwijzingen naar bedrijven verdien wordt gebruikt als bijdrage in de kosten van mijn blog en om deze te verbeteren. Ik raad enkel producten aan van bedrijven waarover ik echt enthousiast ben en die ik ook zelf gebruik of ervaring mee heb. Dit is geen betaalde promotie blog maar een eerlijke mening van een enthousiaste gebruiker.

Delen:

3 Antwoorden aan “Internet + TV abonnement: vaste klant of overstappen 🌐”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.