Nieuwe mobiele telefoon abonnement geld besparen

Nieuwe mobiele telefoon abonnement 📱| geld besparen

Delen:

Introductie: mijn ervaring

Zelf heb ik sinds december 2019 een nieuwe mobiele telefoon abonnement afgesloten voor een iPhone XS 64gb. In deze blog leg ik je uit hoe ik veel geld heb weten te besparen op mijn iPhone XS 64gb. Deze heb ik gekocht voor 336 euro inclusief een abonnement van 28 euro. Dit terwijl de gemiddelde losse aankoopprijs van de iPhone destijds in december 2019 rond de 600 euro lag. Op moment van schrijven 12 juli 2020 ligt de gemiddelde prijs nog steeds boven de 600 euro. Uit mijn ervaring weet ik dat het het goedkoopste is om een nieuw abonnement af te sluiten in plaats van te verlengen.

Iphone XS nieuwe mobiele telefoon inclusief abonnement via Google Shopping bij Belsimpel.nl
Iphone XS nieuwe mobiele telefoon inclusief abonnement via Google Shopping bij Belsimpel.nl

Lees ook: Geld besparen op online aankopen | 12 geld bespaartips

Waarom is een nieuwe mobiele telefoon inclusief een abonnement het goedkoopste?

Het antwoord is simpel: een mobiel abonnement provider zoals KPN verdiend het meeste op het mobiele telefoonabonnement. Daarnaast hopen ze dat het abonnement aan het einde van de abonnementsperiode doorloopt. Veel mensen vergeten wanneer het abonnement afloopt en zullen het abonnement door laten lopen zonder actie te ondernemen. Hierom subsidiëren mobiele abonnement providers zoals KPN de telefoon die je bij het abonnement kunt kopen. Vanwege deze “subsidies” is een telefoon inclusief abonnement goedkoper dan als je deze zelf los zou kopen.

Waarom is het kopen van een losse telefoon inclusief sim only abonnement niet goedkoper?

Als je een mobiele telefoon loskoopt dan is deze in de regel vaak duurder dan dat je deze inclusief een abonnement had gekocht (vanwege “subsidies”). Vroeger was het zo dat een telefoon loskopen inclusief ‘sim only’ abonnement (veel) goedkoper was. Tegenwoordig is dit niet meer zo. Een nieuwe telefoon inclusief abonnement is het goedkoopste. Het mobiele telefoonabonnement is vaak even duur of goedkoper als een ‘sim only’ abonnement. Daarbovenop is vanwege de subsidies de mobiele telefoon veel goedkoper.

Stappenplan voor een zo goedkoop mogelijke nieuwe mobiele telefoon inclusief mobiel abonnement

Stap 1: kies welke mobiele telefoon je wilt kopen

De eerste stap is om jezelf te verdiepen in welke mobiele telefoon je graag zou willen kopen. Vaak hangt deze keuze samen met de mobiele telefoon die je nu al in bezit hebt. Als je een iPhone gewend bent zal je snel geneigd zijn om opnieuw een iPhone te kopen. Hetzelfde geldt voor iemand die een Android telefoon gewend is. Zelf ben ik een iPhone gewend en hierom zal mijn eerstvolgende mobiele telefoon een iPhone zijn. In dit stappenplan gebruiken we als voorbeeld een iPhone XS 64 gb. Dit neemt niet weg dat dit stappenplan werkt voor elke mobiele telefoon die je kiest.

Stap 2: check de losse aankoopprijs van je gekozen mobiele telefoon op Tweakers.net

Via Tweakers kan je vergelijken wat de iPhone XS 64gb zou kosten indien je deze los koopt. Los betekent dat je de telefoon zonder een abonnement koopt. Als je deze los koopt dien je een ‘sim only’ abonnement af te sluiten. Ik ben van mening dat het veel goedkoper is om een mobiele telefoon inclusief abonnement te kopen (zie stap 3).

Prijsontwikkeling op Tweakers.net voor Iphone XS nieuwe mobiele telefoon abonnement
Prijsontwikkeling iPhone XS 64gb bij Tweakers.net

Stap 3: check de prijzen voor je gekozen mobiele telefoon op Google Shopping

Mobiel.nl en Belsimpel.nl zijn vergelijkingssites waarmee je abonnementen kunt vergelijken. Deze sites (en meer aanbieders zoals Vodafone, KPN, Tele2 etc.) inclusief de verschillende vergelijkingen kan je ook terugvinden in Google Shopping. Hierdoor heb je een compleet overzicht.

Overzicht iPhone XS 64gb via Google Shopping bij verschillende aanbieders
Overzicht iPhone XS 64gb via Google Shopping bij verschillende aanbieders

Google Shopping is de beste en goedkoopste manier om te vergelijken. Hierin vind je niet alleen Belsimpel.nl en Mobiel.nl terug in de resultaten maar ook andere aanbieders. Het is zelfs mogelijk om de verschillende abonnementen te vergelijken. Daarbovenop zijn de prijzen vaak goedkoper dan rechtstreeks op de sites van de verschillende aanbieders.

iPhone XS 64gb via Google Shopping uitklapbare resultaten per aanbieder
iPhone XS 64gb via Google Shopping uitklapbare resultaten per aanbieder

Stap 4: bestel de mobiele telefoon en abonnement

Als je via Google Shopping de goedkoopste mobiele telefoon inclusief abonnement hebt gevonden kan je deze gaan bestellen. Uit mijn ervaring vind je in Google Shopping soms (veel) betere prijzen dat dat je direct op de site van Belsimpel.nl en Mobiel.nl normaal gesproken zult vinden. Ook veel betere prijzen dan dat je in een fysieke winkel in de stad zou kunnen vinden.

Stap 5: maak een herinnering

Na aankoop van je mobiele telefoon inclusief abonnement is het aan te raden om een herinnering in te stellen. Indien je een abonnement van twee jaar kiest is het slim om een herinnering in te stellen na 1 jaar en 11 maanden. Dit geeft voldoende tijd om een nieuw abonnement en telefoon te vinden. Deze herinnering laat je weten wanneer je abonnement afloopt. Zelf gebruik ik hiervoor de app: Bobby. Na de herinnering kun je op dat moment bepalen wat je gaat doen. Hierbij zijn er twee situaties mogelijk:

  • De mobiele telefoon is nog prima en je hebt geen nieuwe mobiele telefoon nodig. In dat geval raad ik aan om een ‘sim only’ abonnement te nemen die per maand opzegbaar is. Indien de mobiele telefoon dan stuk gaat kan je opnieuw bovenstaand stappenplan doorlopen vanaf stap 1.
  • De mobiele telefoon is aan vervanging toe en je hebt een nieuwe mobiele telefoon nodig. In dit geval kan je gelijk opnieuw dit stappenplan doorlopen en begin je vanaf stap 1. Eventueel kun je je oude mobiele telefoon verkopen om dit geld te gebruiken voor je nieuwe mobiele telefoon.

Lees ook: Vijf geld bespaartips om financieel onafhankelijk te worden

Conclusie

Een nieuwe mobiele telefoon inclusief abonnement koop je het beste en goedkoopste rechtstreeks via Google Shopping. Hierbij is het belangrijk te weten dat de prijzen vanaf Google Shopping vaak lager zijn dan dat je rechtstreeks naar de sites van de verschillende aanbieders zou gaan die in Google Shopping staan.

Het is niet goedkoper om een losse mobiele telefoon inclusief ‘sim only’ abonnement te nemen. Vroeger was dit wel zo maar dit is tegenwoordig niet meer zo. De reden zijn de “subsidies” die providers zoals KPN geven op mobiele telefoons inclusief een abonnement. Het “grote” geld wordt door ze verdiend op de mobiele telefoonabonnementen en niet op de verkoop van de mobiele telefoons.

Na aankoop van een nieuwe mobiele telefoon inclusief abonnement is het slim om een herinnering in te stellen. Aan het einde van de abonnementsperiode kan je vervolgens bepalen wat je gaat doen (zie stap 5).

Heb jij recent een nieuwe mobiele telefoon inclusief abonnement gekozen? Of koop jij je mobiele telefoon altijd los inclusief ‘sim only’ abonnement? Laat het weten in een reactie onderaan deze blog. Ik ben benieuwd!

Lees ook: Geld besparen bij je huidige mobiele telefoon aanbieder via Dyme of zelf onderhandelen

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.