Bunq Travel Card

Bunq Travel Card review | de beste vakantie creditcard

Delen:

Bunq Travel Card om geld te besparen op vakantie

De Bunq Travel Card is mijn favoriete creditcard om tot 3% aan kosten te besparen op vakantie. Geld kun je besparen in landen met een andere valuta dan de euro. Zelf heb ik dankzij de Bunq Travel Card bijna 100 euro bespaard aan kosten bij vakantie uitgaven van meer dan 2000 euro. Tijdens mijn vakantie in de Verenigde Staten heb ik de Bunq Travel kaart uitgebreid kunnen testen gedurende vier weken. Naast deze pas had ik ook vergelijkbare gratis Mastercards van N26 en Revolut meegenomen naar de VS. Een betaalde creditcard van de ING Bank had ik ook mee. In deze blog vertel ik je hoe je gemakkelijk en slim op vakantie geld kunt besparen dankzij de Bunq Travel Card in combinatie met Curve en N26. Achtereenvolgens komt aan bod: mijn ervaring met de Bunq Travel Card en de voordelen plus nadelen van de Bunq pas.

De Bunq Travel Card in een notendop

Voordelen Bunq Travel Card

 • Geen maandelijkse kosten;
 • Notificaties bij een betaling;
 • Een kredietcheck is niet nodig;
 • Een minimaal inkomen is niet vereist;
 • Een BKR-registratie is niet van toepassing;
 • Auto huren, vliegticket boeken en hotel reserveren;
 • Direct gratis geld storten op de Bunq pas via o.a. iDeal;
 • Geen mogelijk om rood te staan en schulden te maken;
 • Tot 3% besparing op elke buitenlandse betaling dankzij ‘ZeroFX’;
 • Apple Pay en Google Pay: veilige en snelle manieren om te betalen;
 • Alle voordelen van een reguliere Mastercard creditcard (behalve rood staan);
 • Bruikbaar in Nederland via Curve op vakantie en voor online betalingen.

Nadelen Bunq Travel Card

 • Eenmalige kosten t.w.v. 9,99 euro;
 • Alleen klantenservice via de Bunq app;
 • Levertijd van maximaal 10-14 dagen ongeveer;
 • Geen verzekeringen zoals een aankoopverzekering bij een reguliere creditcard (indien ik dit nodig heb gebruik ik hiervoor als alternatief mijn reguliere ING creditcard);
 • Inzicht in uitgaven met de Bunq Travel Card alleen via de Bunq app;
 • Een geldopname kost 0.99 euro per keer (alhoewel: geen kosten hiervoor in combinatie met én dankzij Curve).

Lees ook: Geld besparen op online aankopen | 12 geld bespaartips

Kosten Bunq Travel Card

De Bunq Travel card heeft geen vaste kosten. De eenmalige kosten zijn 9.99 euro. Als je de pas niet (meer) gebruikt heb je verder geen (maandelijkse) kosten. Het opnemen van geld in euro en vreemde valuta kost in principe 0.99 euro per opname. Echter, als je de Bunq reis kaart koppelt aan (gratis) Curve kun je gratis geld opnemen. Deze combinatie ben ik van plan te gebruiken bij mijn eerstvolgende vakantie. Ik ben er van overtuigd dat het gebruik van Curve in combinatie met Bunq de goedkoopste en meest handige oplossing is om geld te besparen op vakantie. Het direct geld storten kost geld bij concurrentie zoals N26 en Revolut waardoor je de Bunq reis kaart op den duur gemakkelijk en snel terugverdiend.

Bunq Travel Card kosten 2020 voor de Bunq App v3
Bunq Travel Card kosten 2020 voor de Bunq App v3

Mijn ervaring met de Bunq Travel Card in Bunq V3

Bunq Travel Card in de Bunq V3 app

De Bunq Travel Card is een creditcard uitgegeven door de Nederlandse onlinebank Bunq. Iedereen kan deze card aanvragen ook al heb je geen bankrekening bij Bunq. Recent heeft Bunq de V3 versie van zijn mobiele app uitgebracht die mij eerlijk gezegd positief verrast. De app is enorm overzichtelijk en vooruitstrevend qua design ten opzichte van andere banken. Het is misschien even wennen in het begin maar uiteindelijk wel een vooruitgang.

Mijn favoriete creditcard op vakantie is de Bunq Travel Card

De Bunq Travel Card is ideaal voor op vakantie en hiervoor speciaal ontworpen. De pas wordt overal in de wereld geaccepteerd. Zelf heb ik de Bunq Travel kaart meegenomen op reis naar de Verenigde Staten. Deze reis duurde vier weken. Gedurende die tijd heb ik alleen maar positieve ervaringen gehad met de Bunq pas. Alle betalingen lukten zonder problemen. De Bunq kaart heb ik nog niet gebruikt in andere landen dan de VS.

Bunq Travel Card beste features

De Bunq Travel Card heb ik tijdens mijn laatste vakantie voornamelijk gebruikt voor alle dagelijkse betalingen. De N26 en ING pas heb ik ook gebruikt, hierover later meer waarvoor ik die precies gebruikte. De Revolut pas ging uiteindelijk ongebruikt mee op reis. De Bunq reis pas heeft vier functies die ik enorm handig vindt.

Notities en besparing in euro per betaling

Het leuke en handige aan een betaling via de Bunq pas is dat je een notitie kunt toevoegen aan een betaling. Hierdoor kun je altijd gemakkelijk je betalingen controleren. Daarnaast creëer je hiermee een soort van dagboek van je reis.  

Bovendien kun je per betaling zien hoeveel je dankzij Bunq hebt bespaard. Voor onderstaande pinbetaling bijvoorbeeld hebben wij via de Bunq Travel Card 0.46 euro bespaard (3%):

Notitie voor elke betaling in de Bunq app met de Bunq Travel card.
Notitie voor elke betaling in de Bunq app

Geld besparen

In totaal heb ik tijdens mijn reis bijna 100 euro bespaard door via de Bunq Travel Card te betalen in plaats van via mijn reguliere ING creditcard. Dankzij de ‘ZeroFX’ functie bespaar ik tot 3% aan kosten op betalingen in het buitenland. De Bunq pas maakt gebruik van de Mastercard ‘exchange rate’ zonder extra kosten. Normaal gesproken, zoals bijvoorbeeld bij een betaling via de reguliere ING creditcard worden er 2 tot 3% aan kosten in rekening gebracht. Deze kosten worden in rekening gebracht als je in een andere valuta dan de euro afrekent.

In totaal heb ik tijdens mijn vakantie 2452 euro uitgegeven via de Bunq Travel Card waarbij ik 93,22 euro heb bespaard (3.8%) dankzij ‘ZeroFX’ van Bunq. Het totaal bespaarde bedrag kun je op elk moment gemakkelijk in de Bunq V3 app bekijken:

Bespaard geld dankzij de ZeroFX functie in de Bunq app na betaling met de Bunq Travel Card.
Bespaard geld dankzij de ZeroFX functie

Insights

Via de Bunq Travel Card krijg je ook gemakkelijk inzicht in wat je hebt uitgegeven tijdens je vakantie en waaraan precies. In de Bunq V3 app ziet dat er in mijn geval zo uit via ‘Insights’:

Bunq Insights voor de uitgaven met de Bunq Travel Card in de Bunq app.
Bunq Insights Bunq Travel Card

Saldo automatisch aanvullen

Via de Bunq Travel Card kun je instellen dat je saldo automatisch wordt aangevuld. Dit werkt heel handig en eenvoudig. In de Bunq V3 app ziet dat er zo uit:

Saldo automatisch aanvullen in de Bunq app.
Saldo automatisch aanvullen in de Bunq app

Lees ook: Wel of niet overstappen van ING naar nieuwe internetbank?

Bunq Travel Card overige voordelen

Apple Pay en Google Pay

De Bunq Travel Card werkt via Apple Pay en Google Pay. Dit is een veilige en snelle manier van betalen. Stel je raakt op vakantie je Bunq pasje kwijt dan kun je nog wel gewoon betalen via je telefoon.

Bruikbaar in Nederland via Curve op vakantie en voor online betalingen

Indien je de Bunq Travel Card koppelt aan Curve is het mogelijk om de Bunq reis pas kosteloos ook in Nederland te gebruiken. Of je nu op vakantie bent of niet, de Bunq reis pas werkt altijd in combinatie met Curve. Via deze truc denkt de Bunq Travel Card namelijk dat de betaling online en via het Verenigd Koninkrijk plaatsvindt. Dankzij Curve verdien je o.a. 1% cashback en kun je de hoeveelheid betalingsmogelijkheden vergroten voor de Bunq reis pas.

Auto huren plus vliegticket boeken en hotel reserveren

De Bunq Travel Card is een Mastercard creditcard die de belangrijkste voordelen biedt die je nodig hebt op vakantie. Het is mogelijk om allerlei soorten reserveringen te doen. Hierdoor kun je de pas probleemloos gebruiken om een auto te huren in het buitenland. Bovendien kun je de kaart gebruiken om een vliegticket en hotel te boeken.

Alle voordelen van een reguliere Mastercard creditcard (behalve rood staan)

Ondanks dat dat de Bunq Travel Card een Mastercard Creditcard is, biedt het geen mogelijkheid om rood te staan. Dat is ook gelijk voor mij persoonlijk het enige nadeel van de Bunq card. Alhoewel dit voor sommige mensen misschien helemaal geen nadeel is aangezien je dan geen geld kunt uitgeven dat je misschien niet hebt. Het lijkt wellicht gek dat het een creditcard genoemd wordt terwijl je geen ‘credit’ of in normaal Nederlands: krediet, kunt krijgen. De Bunq Travel pas biedt echter alle voordelen van een reguliere creditcard (en meer) waaronder reserveringen met als enige het niet rood kunnen staan. Persoonlijk vind ik de Bunq pas daarom wel een echte creditcard.

De implicatie van het niet rood kunnen staan via de Bunq Travel pas is dat als je borg betaalt voor bijvoorbeeld het huren van een auto, je dit bedrag tijdelijk niet kunt gebruiken tijdens je vakantie. Bij een reguliere creditcard sta je dan tijdelijk rood en wordt het bedrag gereserveerd. Als je een auto wilt huren met de Bunq Travel Card dan wordt het bedrag direct afgeschreven.

Direct gratis geld storten op de Bunq pas via o.a. iDeal

De Bunq Travel Card biedt de mogelijkheid om geld gratis op de pas te storten via iDeal of Sofortbanking. Dit is een superhandige feature op vakantie. Je wilt natuurlijk niet al je geld op de pas zetten met de kans deze pas te verliezen. Als je extra geld nodig hebt, kun je in een ogenblik er net zoveel geld op storten als je zelf wilt.

Eenvoudig direct geld storten op de Bunq Travel Card
Eenvoudig direct geld storten op de Bunq Travel Card

Bij concurrentie van Bunq is het vaak enkel mogelijk om via een overboeking gratis geld over te maken naar de pas. Daarnaast, als ze al de mogelijkheid bieden voor een directe storting dan kost dit geld. Bij N26 vragen ze bijvoorbeeld 3% aan kosten voor een directe storting. Bij Revolut kost het ook geld. Als je hiervan vaak gebruik gemaakt dan verdien je de eenmalige kosten van de Bunq Travel Card gemakkelijk terug. Naast de kosten component biedt Bunq hierdoor veel meer gemak en geen kans dat je geen geld op de kaart zult hebben staan.

Notificaties bij een betaling

Bij een betaling via de Bunq Travel kaart zie je direct in een notificatie op o.a. je mobiele telefoon hoeveel er is afgeschreven. Daarnaast zie je hoeveel je hebt bespaard dankzij ‘ZeroFX’. Deze notificaties kun je overigens ook uitzetten. De meeste mensen die van besparen houden zullen hier natuurlijk graag kennis van nemen.

Gemakkelijk aan te vragen zonder zorgen

In tegenstelling tot een reguliere creditcard heb je bij de Bunq Travel pas geen last van een aantal zaken:

 • Een kredietcheck is niet nodig nodig;
 • Geen BKR-registratie;
 • Een minimaal inkomen is niet nodig;
 • Geen maandelijkse of jaarlijkse kosten.

Vier verschillende creditcards mee op reis naar de VS

Naar de USA had ik vier verschillende Mastercards meegenomen:

 • ING Creditcard;
 • Bunq Travel Card (creditcard);
 • N26 debit Mastercard;
 • Revolut debit Mastercard.

Je denkt misschien wat een onzin om er zoveel mee te nemen. Ik heb er over nagedacht, als je namelijk meerdere pasjes meeneemt doe je aan risicospreiding. Als je er een eentje kwijtraakt kun je die blokkeren. Als je daarnaast je andere pasjes op verschillende plekken bewaard heb je geen risico dat je geen betalingen meer kunt doen op vakantie. Minder zorgen op vakantie. Daarnaast vond ik het leuk om de verschillende pasjes uit te proberen om uit te vinden welke ik het fijnste zou vinden. De Bunq Travel Card was uiteindelijke de overduidelijke winnaar voor mij persoonlijk.

ING creditcard

De ING Creditcard had ik enkel gebruikt voor het huren van een auto tijdens de vakantie. Dit is overigens ook mogelijk met de Bunq Travel Card maar dit leek mij niet handig omdat je de borg van bijvoorbeeld 500 euro dan gedurende de gehele vakantie niet kunt gebruiken. Indien je iets koopt op vakantie waarop je een aankoopverzekering wilt hebben kun je het beste een “echte” creditcard gebruiken die deze voordelen biedt.

Revolut debit mastercard

De Revolut card heb ik uiteindelijk helemaal niet gebruikt tijdens mijn vakantie in de VS. De reden was dat geld overboeken naar N26 en Bunq sneller was. Daarnaast wilde ik niet te veel geld op een pas hebben staan. Als ik de pas niet gebruik heeft het natuurlijk geen zin om er geld op te zetten. Het voordeel van Revolut was dat je in het weekend geld kon besparen op de wisselkoersen t.o.v. N26 en Bunq. Het verschil is wel erg klein en dat vond ik uiteindelijk niet de moeite waard.

Een belangrijk nadeel van N26 vs. Revolut is dat Revolut geen creditcard biedt maar een debitcard. Hierdoor heb je niet de voordelen die Bunq kan bieden op het gebied van reserveringen.

N26 debit mastercard

De N26 debit mastercard heb ik gebruikt tijdens mijn reis in de VS voor het boeken van al mijn accommodaties via Booking. Via N26 krijg je namelijk 4% cashback. Bunq heeft niet zo’n mogelijkheid. Vanwege deze cashback is het een echte aanrader om geld te besparen op je accomodaties. Als je 3000 euro uitgeeft tijdens je vakantie aan accomodaties bespaar je hierdoor 120 euro (4% van 3000 euro). Naast de cashback actie bij Booking heeft N26 ook regelmatig andere acties.

4% cashback via N26 Debit Mastercard betaling op Booking
4% cashback via N26 Debit Mastercard betaling op Booking

Je kunt je hier voor N26 aanmelden. Naast de cashback dankzij N26 bij Booking, krijg je er ook additionele loyaliteit voordelen via het ‘Genius’ programma. Zelf ben ik een ‘Genius level 2’.

Een belangrijk nadeel van N26 vs. Bunq is dat N26 geen creditcard biedt maar een debitcard. Hierdoor heb je niet de voordelen die Bunq kan bieden op het gebied van reserveringen.

Genius Level 2 in Booking op mijn eigen account
Genius Level 2 in Booking op mijn eigen account
Genius-reisvoordelen bij Booking voor level 2
Genius-reisvoordelen bij Booking voor level 2

Openbank Travel+ een aanrader met gratis reisverzekering

Tegenwoordig (na m’n vakantie in de VS) heb ik ook een gratis Maestro pasje van Openbank maar deze heb ik nog niet kunnen gebruiken op vakantie. Deze Openbank pas biedt handige reisvoordelen. Je kunt je gratis voor deze reisvoordelen aanmelden t/m 31-7-2020. Hierna kost het 7.99 euro per maand als je je na deze datum aanmeldt. Als je je voor bovengenoemde datum aanmeldt is het daarentegen voor altijd gratis. Het biedt o.a. een gratis reis verzekering die e.e.a. dekt in geval vertraging, verlies van bagage, ongevallen en meer. Het ziet er als volgt uit in de Openbank app:

Screenshot uit de Openbank app met daarin de Travel+ voordelen
Screenshot uit de Openbank app met daarin de Travel+ voordelen

Een belangrijk nadeel van Openbank vs. Bunq is dat Openbank een Maestro card biedt. Deze is niet overal zeer gebruikelijk behalve in Nederland. Hierdoor heb je niet de voordelen die Bunq kan bieden op het gebied van reserveringen.

Conclusie

De Bunq Travel Card vind ik persoonlijk de beste en meest kosten efficiënte creditcard voor op vakantie. Het is de beste om geld te besparen tijdens je reis in het buitenland. Door de Bunq reis pas in combinatie met Curve en N26 te gebruiken kun je het besparen van geld maximaliseren. De direct gratis geld storten functie en andere handige ‘features’ maakt de Bunq reis kaart de absolute winnaar ten opzichte van concurrentie als N26 en Revolut.

De Bunq Travel Card kun je direct aanvragen door hier te klikken. Creëer binnen vijf minuten een gratis account en bestel de Bunq Travel Card voor de eenmalige kosten van 9.99 euro. Vervolgens kun je aftellen tot je volgende vakantie om geld te besparen!

Wat doe jij om geld te besparen op vakantie buiten Europa? Laat het weten in een reactie onderaan deze blog.

Disclaimer: alles wat ik met verwijzingen naar bedrijven verdien wordt gebruikt als bijdrage in de kosten van mijn blog en om deze te verbeteren. Ik raad enkel producten aan van bedrijven waarover ik echt enthousiast ben en die ik ook zelf gebruik of ervaring mee heb. Dit is geen betaalde promotie blog maar een eerlijke review van een enthousiaste gebruiker.

Delen:

8 Antwoorden aan “Bunq Travel Card review | de beste vakantie creditcard”

 1. Als je op een Nederlands adres woont is de Bunq TravelCard niet te gebruiken met ‘GooglePay contactless’.

  Direct geld zetten op een Revolut rekening is met behulp van een Creditcard of Debitcard kosteloos en kan sinds kort ook kosteloos middels iDeal.

  Ook bij N26 kan middels een Visa of Mastercard Debitcard sinds kort direct en gratis geld worden gestort.

  Juist in het weekend kan je geen geld besparen met Revolut, dan hebben zij namelijk een ‘markup’. Door de week is hun wisselkoers juist beter dan N26 en Bunq.

 2. Hoi ik vroeg me af of ik met z’n Bunq Travel Card (mastercard prepaid creditcard) wel gewoon een online aankoop kan doen bijvoorbeeld bij amazon.nl
  Normaal kun je alles kopen met ideal bij amazon.nl maar heel af en toe zoals nu ziet mijn vriendin een boek op die site wat alleen met creditcard gekocht kan worden?
  Dus ik vraag me af of dat gaat met die pas?

 3. Opmerking mbt de review:

  De Bunq Travel Card is geen credit card. Er zit immers geen bestedingsruimte op de kaart, alles komt uit eigen saldo wat op de kaart gezet moet worden. Bunq heeft de Bunq Travel Card echter een BIN-nummer (Bank Identification Number) voor creditcards meegegeven, waardoor de kaart bij transacties online en in de winkel zal worden uitgelezen als credit card. Dit biedt inderdaad voordelen mbt de acceptatie bij hotels en autoverhuur, maar dat is het dan ook wel.

  De werkwijze van de Bunq Travel Card is dus niet anders dan een debit card of prepaid card. Altijd eerst saldo hebben dus. Om die reden is er ook geen BKR toetsing nodig, want er is geen sprake van kredietverstrekking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.