Via Dyme app onderhandelen of toch zelf? | review & tips

Delen:

De slimme bespaar app Dyme

Dyme is een slimme bespaar app die je met handige inzichten en notificaties kan helpen om slim geld te besparen op je huidige abonnementen door bijvoorbeeld te onderhandelen. De mogelijke geldbesparingen worden door de Dyme app voor jou inzichtelijk gemaakt. Een besparing kun je door te onderhandelen realiseren of door het opzeggen van een abonnement. Je kunt er uiteraard voor kiezen om dit zelf te doen op basis van de Dyme inzichten en notificaties. Daarentegen kun je er ook voor kiezen dat Dyme voor jou gaat onderhandelen en opzeggen. De Dyme app is daarom voor iedereen een effectief hulpmiddel om geld te besparen ongeacht welke aanpak je wilt hanteren. In deze blog een review van Dyme plus handige tips met daarbij een focus op geld besparen door te onderhandelen en opzeggen.

Direct geld besparen

Tip: download de app zodat je tijdens het lezen van de blog het zelf direct allemaal in de praktijk kunt uitproberen. Het is slim en eenvoudig geld besparen!

Dyme de slimme bespaar app direct downloaden voor iOS en Android
Download de Slimme Bespaar app van Dyme in de App Store
Download de Slimme Bespaar app van Dyme in de Google Play Store

Slimme inzichten plus notificaties via de Dyme app om te besparen

Slimme inzichten door veilige analyse van betaalgegevens

De Dyme app helpt je door middel van een veilige analyse van jouw betaalgegevens om inzicht te krijgen in jouw vaste lasten, uitgaven en inkomsten. In de Dyme app kun je gemakkelijk jouw rekeningen van je bank en/of verschillende banken koppelen, hierna volgt vervolgens automatisch de daadwerkelijke analyse. Het koppelen van de bank en de analyse is in minder dan vijf minuten klaar.

Slimme notificaties

De Dyme app geeft de volgende notificaties:

 • Dagelijkse saldo updates;
 • Uitgaven hoger dan 50 euro;
 • Inkomen ontvangen;
 • Aankomende afschrijvingen;
 • Betaalverzoeken;
 • Belangrijke updates.

De notificaties kun je gemakkelijk allemaal of enkele daarvan uitzetten indien je ze niet handig vindt. Zelf vind ik ze wel handig. Ze zijn zeker handig als je via je eigen bank niet deze notificaties krijgt.

Lees ook: Geld besparen op online aankopen | 12 slimme geld bespaartips

Besparen door opzeggen of onderhandelen

Binnen vijf minuten heb je via de Dyme app een overzicht van beschikbare acties. Deze acties zijn gebaseerd op alle lopende huidige contracten die Dyme opmerkt in jouw betalingsgegevens. Een lopend contract kan bijvoorbeeld zijn jouw Internet + TV abonnement. De Dyme app analyseert het bedrag dat je hiervoor betaalt en bepaalt op basis daarvan hoeveel geld je zou kunnen besparen door te onderhandelen. Naast besparen op een contract kun je die natuurlijk ook opzeggen. Hiervoor doet de Dyme app ook voorstellen in de vorm van beschikbare acties. Als je besluit van één of meer van deze beschikbare acties gebruik te maken zal Dyme voor je gaan onderhandelen en opzeggen. Natuurlijk kun je deze informatie ook gebruiken om zelf aan de slag te gaan. In de Dyme app ziet een beschikbare actie er als volgt uit:

Onderhandelen via de Dyme app om geld te besparen
Onderhandelen via de Dyme app om geld te besparen

Is de Dyme app veilig en betrouwbaar?

Alvorens te besluiten tot een onderhandeling of opzeggen via de Dyme app is het belangrijk om te weten of de app überhaupt te vertrouwen is en of je het veilig kunt gebruiken. Ik kan je alvast verklappen: de Dyme app is wat mij betreft volkomen veilig en betrouwbaar. Dyme is transparant over hoe ze geld verdienen en dat is niet door jouw data te verkopen of misbruiken.

Hoe verdiend de Dyme app geld?

De Dyme app kun je in principe gratis gebruiken of je kunt kiezen voor een ‘premium’ abonnement. De Dyme app verdiend geld (zowel in de gratis variant als in de ‘premium’ variant) als je er voor kiest om geld te besparen met de hulp van Dyme. Je kunt er voor kiezen om Dyme voor je te laten onderhandelen en opzeggen. Hiervoor krijgen ze dan een vergoeding. Bij het ‘premium’ abonnement zijn de opzeggingen gratis.

Is Dyme ‘premium’ de moeite waard?

De gratis variant van de Dyme App is voor iedereen de moeite waard

Zelf vind ik de ‘premium’ versie niet de moeite waard. De premium versie bied dezelfde functionaliteit als de gratis versie. Daarbovenop krijg je op moment van schrijven van deze blog drie extra functies: gratis opzeggingen, data exporteren en premium support.

De gratis variant van de Dyme app daarentegen vind ik voor iedereen de moeite waard. De belangrijkste functies van de Dyme app zijn beschikbaar in de gratis versie.

Gratis opzeggingen

Aangezien Dyme premium 6.99 euro per maand kost vraag ik het mij af of je die “gratis opzeggingen” kunt terugverdienen met een ‘premium’ abonnement. Ik zelf in ieder geval niet. Als je voor langere tijd een abonnement af sluit wordt het goedkoper. Drie maanden kost 11.99 euro en 29.99 voor een heel jaar.

Data exporteren

Data exporteren kun je sowieso gratis doen door een export te maken van jouw bankgegevens, hiervoor heb ik Dyme niet nodig.

Premium support

De premium support betekent alleen dat je sneller aan de beurt komt maar als gratis lid word je natuurlijk ook goed geholpen.

Toekomstige functionaliteiten

Volgens Dyme wordt er gewerkt aan extra functionaliteiten. Wellicht dat toekomstige functionaliteiten het wel de moeite waard maken? Misschien zie jij dit anders en vind je het wel de moeite waard. De gratis variant biedt voorlopig i.i.g. voldoende functionaliteit ten opzichte van de ‘premium’ versie. Het zou natuurlijk wel kunnen dat ze bepaalde functies van de Dyme app die nu gratis zijn uiteindelijk ook betaald gaan maken.

Veilig: Payment Service Direct 2 (PSD2)

PSD2 staat voor ‘Payment Service Directive 2’. Het is een Europe wet over het betalingsverkeer van bedrijven en consumenten. Sinds 2019 is deze wet ook in Nederland ingevoerd.

Het grootste voordeel van PSD2 is dat online betalen veiliger, sneller en vooral ook makkelijker wordt. Bovendien maakt PSD2 het mogelijk dat Dyme en ook andere bedrijven jouw betaalgegevens kunnen inzien. Dit gebeurt niet automatisch, je moet hiervoor zelf toestemming geven. Als je toestemming geeft dan krijgt alleen het specifieke bedrijf aan wie je toestemming geeft (in dit geval Dyme) inzage in jouw betaalgegevens. Toestemming geef je in de Dyme app door zelf de rekeningen van je verschillende banken te koppelen.

Aangezien er duidelijke wetgeving bestaat waaraan Dyme zich dient te houden vind ik persoonlijk de Dyme app veilig om te gebruiken. Het ‘business model’ van Dyme is jouw betalingsgegevens data inzichtelijk maken om jou te helpen slimmer geld te besparen.

Betrouwbaar: privacy en data

Door de Dyme app te koppelen aan jouw bank krijgt Dyme inzage in jouw betaalgegevens van jouw bankrekening. Je kunt hierbij denken aan jouw bank transacties in het verleden, ingeplande toekomstige betalingen en automatisch incasso’s voor de toekomst. Ze beloven hierbij jouw privacy te respecteren en besteden veel aandacht aan de beveiliging van de verkregen betaalgegevens. De gegevens worden in de Dyme app versleuteld en beveiligd door middel van TLS 265-bit encryptie. Dit is precies dezelfde beveiliging als jouw eigen bank ook gebruikt.

Tot in zoverre betrouwbaar wat mij betreft. Als je niks te verbergen hebt hoef je je vanwege de bovenstaande beveiligingsmaatregelen weinig zorgen te maken. Als je het alsnog niet vertrouwd kun je natuurlijk besluiten om de Dyme app simpelweg niet te gebruiken.

De privacyverklaring van Dyme kun je hier vinden.

Lees ook: Vijf essentiële geld bespaartips om financieel onafhankelijk te worden

Zelf onderhandelen of via de Dyme app?

Hoe werkt een onderhandeling via de Dyme app?

‘No cure no pay’

Een onderhandeling in de Dyme app werkt op basis van ‘no cure no pay’. Ze vragen hiervoor een commissie van 30% waarbij je de resterende 70% mag houden. Als de onderhandeling mislukt hoef je niks te betalen. Als de onderhandeling daarentegen succesvol is dan ga je altijd minder betalen. Het is niet mogelijk dat je vanwege de onderhandeling opeens meer moet gaan betalen. Dit is het eenvoudige principe van onderhandelen via de Dyme app.

Voorbeeld berekening commissie via Dyme app

Stel je betaalt momenteel 1000 euro per jaar voor een abonnement van Internet. +TV. De Dyme app onderhandelt als de beste en regelt voor jou 500 euro korting. In dit geval moet jij Dyme 30% van 500 euro betalen als vergoeding. Een moeilijk woord voor vergoeding is commissie. Dit komt neer op 150 euro, daarnaast ga jij vanaf nu 350 euro minder per jaar betalen voor het abonnement. Na onderhandeling via de Dyme app kost het abonnement je per jaar 500 euro en daarnaast betaal je eenmalig 150 euro aan Dyme. Deze commissie is altijd eenmalig volgens Dyme.

Onderhandelen via de Dyme app
Onderhandelen via de Dyme app

Korting bij je huidige aanbieder regelen

Het is een feit dat het overgrote deel van de mensen in Nederland ervoor kiest om niet over te stappen. Bovendien wijzigen ze vaak bijna nooit iets in het abonnement. Ze blijven stil “zitten” bij de huidige abonnement aanbieder zonder verder te kijken. Als voorbeeld voor de onderhandeling van korting door Dyme over het lopende contract gebruiken we ‘Internet + TV’ van Xs4all. Ondertussen worden mensen die wel overstappen naar bijvoorbeeld KPN hiervoor beloond met flinke kortingen. Door het nemen van geen actie kun je normaal gesproken niet profiteren van korting. Via Dyme kun je blijven zitten en toch korting krijgen. Geld besparen zonder iets te hoeven doen, handig toch?

Onderhandeling voor korting over je huidige abonnement

De Dyme app onderhandelt voor korting op je huidige pakket Internet + TV bij Xs4all. Het is namelijk zo dat je als vaste klant ook korting kunt krijgen. Deze korting is soms vergelijkbaar of beter dan de mensen die overstappen. De dyme app weet dit en gaat graag voor je aan de slag om deze korting te onderhandelen bij je huidige aanbieder. In principe kun je dit ook makkelijk zelf doen. Dyme weet dit natuurlijk ook. Daarom maakt de Dyme app het jou zo eenvoudig en verleidelijk mogelijk om het via hen te laten doen.

Dyme regelt korting door contract verlenging

De korting zal Dyme hoogstwaarschijnlijk regelen door jouw contract te verlengen met een jaar. Als je dit niet wilt is het nadeel dat je zelf binnen 14 dagen moet annuleren. Wees je hiervan bewust want misschien kost dat annuleren je uiteindelijk meer tijd dan dat je zelf in eerste instantie aan de slag zou zijn gegaan om te onderhandelen. Het is niet mogelijk om eerst akkoord te geven voor het aanbod voordat Dyme de korting accepteert van de huidige aanbieder. Zelf vind ik dit een nadeel want anders kon je vrijblijvend Dyme een bod laten doen en kijken of je zelf een beter bod kunt regelen.

30% van de besparing is voor Dyme en 70% van de commissie mag je zelf houden.
Onderhandelen via de Dyme App 30% van de besparing is voor Dyme

Dyme onderhandelt alleen met je huidige aanbieder en niet met concurrentie

Dyme gaat voor je onderhandelen over je huidige contract van bijvoorbeeld Internet + TV bij Xs4all. Dit is belangrijk om te begrijpen! Wat dit in essentie betekent is dat Dyme alleen met je huidige aanbieder Xs4all gaat onderhandelen. Hierbij zal niet gekeken worden naar de mogelijkheid om over te stappen naar concurrentie. Misschien heeft de concurrent KPN momenteel wel een hele scherpe aanbieding? Het is daarom belangrijk om jezelf er bewust van te zijn dat Dyme geen voorstel zal doen om over te stappen naar KPN. Dyme zal natuurlijk wel rekening houden met de prijzen die de concurrentie hanteert en op basis daarvan een scherpe ‘deal’ proberen te onderhandelen. Succes is echter niet gegarandeerd terwijl die tijdelijke deal bij de concurrent dat misschien wel is. Je hebt kans dat de Dyme app bij je huidige contract van Xs4all korting regelt terwijl je bij KPN veel goedkoper uit was geweest.

Ben je blij met je huidige aanbieder en onderhandel je liever niet zelf?

Een onderhandeling over je huidige abonnement van Xs4all (om bij het voorbeeld te blijven) via de Dyme app is ideaal als je een trouwe klant bent. Stel je voor dat jij zo’n trouwe klant van Xs4all bent. Overstappen is dan geen optie. Als je het daarnaast ook spannend en/of teveel gedoe vind om zelf te onderhandelen met Xs4all, dan bied Dyme een uitkomst om je huidige abonnement goedkoper te maken.

Zelf onderhandelen tips

Ik kies er altijd voor om zelf te onderhandelen. De ‘onderhandelen’ service van de Dyme app zal ik dan ook niet direct gebruiken. Indirect maak ik er daarentegen wel altijd gebruik van. De Dyme app geeft je namelijk een goede indicatie van de onderhandelingsruimte. Indien de Dyme app aangeeft waarschijnlijk € 96,60 euro te kunnen besparen dan kun je dit als absolute ondergrens aanhouden voor je eigen onderhandeling. Dyme is voor mij daarom een effectief hulpmiddel in de voorbereiding op onderhandelingen. Hierdoor bespaar ik 30% commissie. Alles wat ik bespaar is voor mijzelf. Stel ik regel zelf een besparing van 100 euro dan scheelt mij dit 30 euro aan commissie (30% van 100).

Voorbeeld Xs4all internet + TV abonnement

De Dyme app helpt je in de eerste plaats om zelf inzicht te krijgen in mogelijke besparingen op je huidige abonnementen. Met behulp van de Dyme app krijg je namelijk inzicht in de mogelijke onderhandelingsruimte voor je huidige aanbieder. Als de Dyme app zegt 100 euro te kunnen besparen dan kun je hieruit concluderen dat je dit zelf ook kunt onderhandelen bij jouw huidige aanbieder. Dyme is zodoende een zeer effectief hulpmiddel om jezelf voor te bereiden op een onderhandeling.

Volgens de Dyme app kan ik bij mijn huidige Xs4all Internet + TV abonnement tot € 96,60 euro besparen. Dit lijkt mij sterk aangezien ik door zelf te onderhandelen een korting van € 20,00 per maand heb geregeld tijdens mijn laatste onderhandeling met Xs4all. Deze onderhandeling heeft mij afgelopen jaar slechts een kwartier gekost. Op jaarbasis scheelt mij dit in totaal 240 euro! Als ik de 240 euro vergelijk met 96,60 euro via de Dyme app dan ben ik van mening dat je beter zelf kunt gaan onderhandelen. Zoals gezegd kun je de 96,60 euro aanhouden als minimale korting die je wilt behalen met de onderhandeling (als ondergrens).

Zelf onderhandelen om korting te krijgen in plaats van via de Dyme app.
Factuur van Xs4all voor Internet + TV waarbij ik 20 euro korting korting per maand krijg dankzij mijn eigen succesvolle onderhandeling.

Voorbereiding onderhandeling bij je huidige aanbieder

Een goede voorbereiding is zeer belangrijk als je een goed resultaat in de onderhandeling wilt behalen. Ook hier gebruiken we een Internet + TV abonnement van Xs4all als voorbeeld. Wil jij net als ik geld besparen door zelf korting te onderhandelen? Zie hieronder een eenvoudig stappenplan wat je zou kunnen helpen bij het onderhandelen.

Stappenplan onderhandeling bij je huidige aanbieder:

 1. Zoek uit hoeveel je nu per maand betaalt voor je huidige aanbieder (Internet + TV van Xs4all);
 2. Vergelijk en kom er achter hoeveel je zou betalen indien je overstapt naar een vergelijkbaar pakket bij een concurrent;
 3. Zoek uit wat je maximaal wilt betalen voor je huidige aanbieder op basis van de aanbiedingen van concurrenten;
 4. Zoek uit hoeveel geld je kunt besparen door te onderhandelen via de Dyme app bij je huidige aanbieder;
 5. Bel je huidige aanbieder op via de opzeggen service en geef aan dat je wilt opzeggen;
 6. Start de onderhandeling en leg uit waarom je wilt opzeggen (te duur ten opzichte van concurrentie – zie stap 2 -). Probeer minimaal het bedrag te besparen wat je anders ook via Dyme zou kunnen besparen (zie stap 4), anders kun je het alsnog via hen doen. Geef simpelweg tijdens de onderhandeling aan dat je er nog even over wilt nadenken als je dreigt minder te besparen dan via Dyme.
 7. Indien de onderhandeling mislukt stap je over naar een concurrent of je blijft bij je huidige aanbieder zonder korting. Daarnaast kun je het alsnog via de ‘no cure no pay’ service van Dyme proberen.

Ik kan mij voorstellen dat je na het zien van bovenstaand stappenplan denkt: wat een gedoe, ik doe het liever via Dyme. Bovenstaande kun je in minder dan 15 minuten gereed hebben. Het lijk misschien veel werk om zelf te doen maar dat is het zeker niet. Daarnaast: oefening baart kunst!

Voordelen onderhandelen via Dyme

 • Het bespaart je tijd en daarmee geld;
 • Je hebt geen spanning en stress voor de onderhandeling;
 • Je kunt leuke dingen doen zoals bijv. Netflix kijken terwijl Dyme het “vuile werk” voor je doet;
 • Je hebt misschien een betere ‘deal’ via Dyme dan als je het zelf zou doen;
 • Dyme werkt op basis van ‘no cure no pay’. Als ze geen betere ‘deal’ voor je regelen hoef je niks te betalen;

Nadelen onderhandelen via Dyme 

 • Je kunt het ook zelf doen met mogelijk een betere deal;
 • Dyme onderhandelt met je huidige aanbieder en niet met concurrenten;
 • Dyme doet geen voorstellen om over te stappen naar een concurrent die misschien goedkoper is;
 • Je hebt geen invloed op de uitkomst van de onderhandeling;
 • Als je ontevreden bent over de verkregen korting via de Dyme app moet je zelf het abonnement weer annuleren (binnen 14 dagen).

Opzeggen via de Dyme app of zelf?

Het is heel persoonlijk of je opzeggen via Dyme de moeite waard vindt. Zelf kies ik ervoor om zelf op te zeggen omdat ik de gratis variant van Dyme gebruik. Misschien kies je voor Dyme ‘premium’, in dat geval is het gratis.

Voordelen opzeggen via Dyme

 • Het bespaart je soms veel tijd omdat je zelf o.a. niet hoeft uit te zoeken hoe je moet opzeggen;
 • Als je ‘premium’ Dyme hebt is opzeggen voor jou volledig gratis.

Nadelen opzeggen via Dyme

 • Het is niet gratis als je geen ‘premium’ Dyme hebt;
 • Soms is er een overstapservice als je overstapt naar een nieuwe aanbieder waarbij je oude aanbieder gratis wordt opgezegd. Indien je het via Dyme doet kost het alsnog geld ook al stap je over.

Conclusie

De Dyme app is zeker het installeren en uitproberen waard. Eenvoudig je bankrekening koppelen en klaar ben je. Ben je iemand die het opzeggen en onderhandelen liever uitbesteed? Dan is Dyme de ideale app voor jou.  Ben je iemand die dat liever zelf doet dan kan de Dyme app je een goede indicatie geven van de mogelijke onderhandelingsruimte. Vervolgens kun je dit inzicht gebruiken in je onderhandelingen over je huidige abonnementen/contracten. Vergeet hierbij niet gebruik te maken van het stappenplan als je deze nuttig vind. Veel plezier gewenst als je Dyme het klusje laat oplossen. Succes als je zelf met hulp van de Dyme app aan de slag gaat.

Ik ben benieuwd hoe jullie de Dyme app gebruiken en waarom. Laat het weten in een reactie onderaan deze blog.

Direct downloaden Dyme app

Dyme de slimme bespaar app direct downloaden voor iOS en Android
Klik hieronder om direct te downloaden.

Download iOS

Download Android

Indien je via bovenstaande download link de Dyme app download en je bankrekening(en) koppelt ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding.

Disclaimer: alles wat ik met de verwijzingen naar Dyme verdien wordt gebruikt als bijdrage in de kosten van mijn blog en om deze te verbeteren. Ik raad enkel producten aan van bedrijven waarover ik echt enthousiast ben en die ik zelf ook gebruik of ervaring mee heb. Dit is geen betaalde promotie blog maar een eerlijke review over Dyme van een enthousiaste gebruiker.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.