Mijn financiƫle apps en waarom ik ze wekelijks gebruik

Delen:

Negen verschillende financiƫle apps die ik wekelijks gebruik

In deze blog neem ik jullie mee in de financiĆ«le apps die ik op mijn iPhone ā€˜homescreenā€™ heb staan. Ik heb drie paginaā€™s met financiĆ«le apps waardoor deze blog de eerste van een reeks van drie blogs zal zijn.

De hoofdreden waarom ik deze blog schrijf is dat ik benieuwd ben naar jullie financiƫle apps en waarom jullie die precies gebruiken. Laat het mij weten door een reactie onderaan de blog achter te laten. Wil je graag mee doen aan deze reeks en je eigen homescreen met financiƫle apps delen? Laat dit ook weten in de reacties onderaan deze blog.

Recent heb ik een review geschreven over de Curve app. Ik ben van plan om ook reviews te schrijven over andere financiƫle apps te schrijven die mij goed bevallen. Herkennen jullie ze allemaal? Vast niet! Dat is het leuke aan deze reeks denk ik. Iedereen gebruikt andere financiƫle apps waarmee we ideeƫn krijgen om nieuwe apps uit te proberen.

Financiƫle app 1: ING bankieren

Ik ben al zo lang ik mij kan herinneren klant van de ING en gebruik deze financiƫle app sinds het begin. Vroeger heette de bank nog de Postbank en toen was ik ook al klant. De ING bankieren app is mijn favoriete bankieren app. Ik gebruik de ING bank rekening als mijn individuele rekening. Welke bank gebruik jij als individuele rekening en waarom?

Financiƫle app 2: Rabobank bankieren

De hypotheek van ons huis hebben we via de Rabobank. Als je een betaalrekening aanhoudt bij de bank krijg je 0.2% rente korting op je hypotheek. Dit is eigenlijk de enigste reden waarom ik deze rekening aanhoudt. Het voordeel is wel dat je gemakkelijk kunt zien hoeveel er al afgelost is op je hypotheek in de Rabobank bankieren app. Daarnaast zijn andere hypotheek zaken ook gemakkelijk in te zien. De app kan wat betreft de betaalrekening en sparen ongeveer hetzelfde als de ING app maar bij de laatste werkt het toch fijner en intuĆÆtiever is mijn mening. De Rabobank gebruiken we als gezamenlijke rekening. Als ik geen hypotheek bij de Rabobank had zou ik mijn gezamenlijke rekening ook aanhouden bij de ING bank. Welke bank gebruik jij als gezamenlijke rekening en waarom?

Financiƫle app 3: Coinmarketcap

In deze CoinMarketCap app houd ik mijn cryptocurrency portfolio bij. De app gebruik ik voornamelijk om drie dingen bij te houden. Als eerste om bij te houden hoeveel ik van welke cryptocurrency bezit. Op basis hiervan kan je gemakkelijk zien wat de totale waarde in euro is van alle cryptocurrencies die in je bezit zijn. Als tweede het inzien van de huidige koersen van alle cryptocurrencies in een handig overzicht. Als laatste voor het instellen van meldingen als een cryptocurrency een ingestelde koers heeft behaald. Deze app is volledig gratis.

Lees ook: COINMARKETCAP APP: FAVORIETE APP VOOR CRYPTO PORTFOLIO 

Financiƫle app 4: Coinbase

Deze Coinbase app heb ik nog steeds op mijn telefoon staan maar gebruik ik eigenlijk vrijwel niet meer. Het is wel echt een aanrader als je een beginner bent met cryptocurrency omdat er eigenlijk niks mis kan gaan bij het kopen van crypto. Het is de ideale app om je eerste cryptocurrencies te kopen. Als je je via deze link aanmeld krijg je op moment van schrijven 8.45 euro cadeau in Bitcoin.

Financiƫle app 5: Coinbase Pro

De Coinbase Pro app is hetzelfde als de standaard Coinbase app maar dan voor de gebruiker met meer cryptocurrency ervaring (vandaar de naam Pro). De tarieven bij de Coinbase Pro app waarmee je cryptocurrency kunt kopen zijn lager dan bij de standaard Coinbase app. Als je ervaring hebt met cryptocurrency is deze app een aanrader. Binance is een alternatief maar minder gebruiksvriendelijk en qua tarieven maakt het niet zoveel uit als je niet veel handelt. Ik maak zelf gebruik van de strategie ā€˜Buy and Holdā€™ en dan is Coinbase Pro ideaal. Als je wilt starten met Coinbase Pro raad ik aan om eerst de standaard Coinbase app te downloaden met deze link en vervolgens de verdiende cryptocurrency over te boeken naar Coinbase Pro. Op deze manier kan je eerst leren hoe cryptocurrencies werkt en dan vervolgens gebruik maken van de referral bonus.

Financiƫle app 6: DEGIRO

Dit is mijn favoriete broker om te beleggen. Ik heb mijzelf hierin eerder verdiept en dan kom je erachter dat de Giro de goedkoopste aanbieder voor beleggen is. Voor mij is het belangrijk dat ik zo goedkoop mogelijk kan beleggen om op die manier een zo hoog mogelijk rendement te behalen. De giro is dan de beste broker om bij te beleggen. De Giro app werkt prima. Ze hebben momenteel zelfs een wachtlijst vanwege de populariteit.

Financiƫle app 7: Curve

De Curve app gebruik ik om de Curve Card te koppelen aan mijn ING creditcard. Op deze manier kan ik via Apple Pay met mijn ING creditcard betalen. ING bied zelf namelijk nog niet direct de mogelijkheid om met Apple Pay te betalen via creditcard. Super handig! Daarnaast verdien ik er 1% cashback mee bij drie gekozen winkels. In mijn geval: de Lidl, Ikea en Booking.com. Lees de Curve review hier.

Financiƫle app 8: Centraalbeheer

Deze Centraalbeheer app gebruik ik tijdelijk in verband met een actie waarbij je 65 euro cadeau krijgt als je 500 euro stort om te beleggen. Een gemakkelijk rendement van 13% als het belegd vermogen gelijk blijft. Zo gauw die actie voorbij is en ik heb het actietegoed ontvangen dan maak ik het belegde geld weer over naar de Giro om daar verder te beleggen. Deze Centraalbeheer app ga ik dan verwijderen. Via deze app kan je gemakkelijk sparen en beleggen maar niet tegen de laagste kosten zoals bij de Giro. De Centraalbeheer app is een aanrader als je de laagste kosten niet belangrijk vind en weinig keuze in beleggings mogelijkheden prima vindt.

Financiƫle app 9: Kendu

Deze Kendu app gebruik ik ook tijdelijk in verband met een actie waarbij je 65 euro krijgt als je 50 euro belegt (actie is al verlopen). Een gemakkelijk rendement van 100% als het belegde vermogen van 50 euro gelijk blijft. Waar haal je dat nog? Vrijwel geen kans om verlies te maken want je kan uit verschillende risico niveaus kiezen om te beleggen. Ook hier maak ik het geld over naar de Giro zo gauw ik het actie tegoed heb ontvangen. De app zal ik hierna ook verwijderen en niet meer gebruiken. Ik vind de Kendu app niet heel gebruiksvriendelijk overigens en daarom geen aanrader.

En jij?

Welke financiƫle apps heb jij op je mobiel staan en waarom? Ik ben heel benieuwd. Laat het weten door een reactie achter te laten onderaan deze blog.

Delen:

2 Antwoorden aan “Mijn financiĆ«le apps en waarom ik ze wekelijks gebruik”

  1. Ik gebruik sinds een jaar You Need A Budget en ben sindsdien groot fan, geeft me een stuk beter inzicht en daarmee veel rust. Het kost wel wat geld voor het jaarlijks abonnement, maar dat vind ik het dubbel en dwars waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.